Skocz do zawartości

PHP BB - robots txt i wyindeksowanie jednego działu- jak?

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Forum oparte o skrypt phpbb

adres: www.games-center.pl

No i mam tam dział, w którym ludzie reklamują swoje Fora, strony itp. Dział jest tylko po to, aby mi nie spamowali w pozostałych działach.

Tak wszyscy piszą w tym jednym do reklamy przeznaczonym.

Dział ten jednak zawiera dużo linków wychodzących i chciałbym go wyindeksować/zablokować dla robota google.

Na forum używam seo linków.

na dzień dzisiejszy adres tego działu wygląda tak: www.games-center.pl/reklama-f33/

Mój plik robots wygląda następująco:

User-agent: *

Disallow: /admin/

Disallow: /images/

Disallow: /includes/

Disallow: /language/

Disallow: /templates/

Disallow: /common.php$

Disallow: /groupcp.php$

Disallow: /memberlist.php$

Disallow: /modcp.php$

Disallow: /posting.php$

Disallow: /profile.php$

Disallow: /privmsg.php$

Disallow: /viewonline.php$

Disallow: /faq.php$

Disallow: /updates-topic$

Disallow: /stop-updates-topic$

Disallow: /ptopic$

Disallow: /ntopic$

Disallow: /reklama-f33/

Disallow: /post-$

Disallow: /viewtopic.php?p $

Czy tak skonfigurowany robots txt. Zapobiegnie odwiedzaniu tego działu przez roboty?

baner-seostationv2.png

I co ci przeszkadza to że mają tam linki? Przecież to ci pozycji nie osłabia forum. Ludzie najpierw nauczcie się trochę o pozycjonowaniu a potem kiwajcie innych na linki dając ale nie dając jednocześnie.

Nawet jak masz linki w sygnaturkach to nie osłabią ci twojego forum mimo że są zupełny index.

Disallow: *reklama-f33

Poczytaj tez o plikach robots - a najlepiej co ci te linki szkodzą bo nie szkodzą. Nie ładne zachowanie.

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

I co ci przeszkadza to że mają tam linki? Przecież to ci pozycji nie osłabia forum. Ludzie najpierw nauczcie się trochę o pozycjonowaniu a potem kiwajcie innych na linki dając ale nie dając jednocześnie.

Nawet jak masz linki w sygnaturkach to nie osłabią ci twojego forum mimo że są zupełny index.

Disallow: *reklama-f33

Poczytaj tez o plikach robots - a najlepiej co ci te linki szkodzą bo nie szkodzą. Nie ładne zachowanie.

Czy ja napisałem gdzieś, że to mi osłabia Forum ?

Po prostu nie chce mieć w indeksie reklam.

Nie prosiłem Cię o komentarz i krytykowanie moich działań.

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności