Skocz do zawartości

hosting na onecie

yourfate
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dlaczego nigdzie nie ma zadnych wypowiedzi na temat hostingu na onecie? Z tego co widzę to za 300 zł netto można zakupić hosting o podobnych parametrach co za taką samą sumę na kei.pl a np pingi na onecie są lepsze. Proszę o jakies opinie! :rotfl:

Białogóra - wczasy nad morzem Wczasy nad morzem w miejscowości Białogóra

Białogóra, wczasy i wakacje nad morzem bałtyckim Pięknie usytuowany, murowany domek letniskowy w miejscowości Białogóra nad morzem Bałtyckim

hmm, zastanawiające. w hosting.onet.pl i home.pl są praktycznie identyczne opisy serwerów i łącz. ceny i opcje też są identyczne. no i dodatkowo 'powered by home.pl'. wszystko wskazuje na to, że onet nie udostępnia własnych serwerów, tylko ma umowę dealerską z home.pl. jak ktoś by też tak chciał to proszę home.pl/partners :blink:

poza tym 'w onecie' hostuje się dużo różnych stron. onet.pl to w zasadzie jedyny znany hoster dla większości przedsiębiorców. goście masowo kupują, a onet zbiera wysokie 'prowizje'.

btw. ciekawe jak jest z suportem. home.pl i hosting.onet.pl numer faksu mają ten sam :D

pingi na onecie są standardowe. dodam, że trzeba sparawdzać strony hostowane 'w onecie', a nie sam onet.pl (bo rzeczywiście portal ma rewelacyjne pingi).

Wiadomo że onet nie stoi na home.pl tylko maja pare własnych maszyn na jeden z największych portali w polsce.

no to chyba :D

onet jest rok starszy od home, poza tym nie wypłaciliby się home do końca życia. do tego dochodzi jeszcze republika. mieliby kosmiczne koszty za transfer ;)

Ja mam hosting w onecie - jest jeden duuuzy plus i jeden duuuzy minus:

+ bardzo dobre, szybkie lacze, na najszybszym laczu jakie kiedys mialem (praktycznie 1 mb/s) ciaglo z mojej strony 300 a nawet 500 kilobajtow na sekunde - niesamowite ! 100 % bezawaryjnosc - nigdy, absolutnie nigdy nie bylo awarii

- wysokie ceny - w tej cenie mialbym standardowe 200 mb / 5 GB transferu, mysql itp a tutaj mam 100 mb i nie mam wogole php co jest duzym utrapieniem

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

a najlepiej to jest z dokupywaniem transferu w republice. dokupienie 5gb (standardowy transfer miesięczny) transferu jednorazowo kosztuje tyle co standardowy roczny abonament. to już lekka przesada oferować dodatkowy transfer 12x drożej ;)

btw: istnieje możliwość podpięcia domeny z domeny.onet.pl pod jakiekolwiek konto w republice (także darmowe). czy ktoś już próbował podpiąć domenę kupioną u innego dostawcy?