Skocz do zawartości

Jak AdSense zlicza reklamy przy wyłączonej stronie

rork

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

W zeszły week-end - piątek po 17pm, miałem poważną awarię serwera i mój serwis był niedostępny w sieci przez dwa dni do poniedziałku 10am.

Trzy dni nie przespane :(

Musicie sobie wyobrazić moje zdziwienia i grzechot szczęki na podłodze gdy zobaczyłem roport adsense: w załączeniu kilka dni przed i kilka dni po awarii:

14.09.2005: 3,253

15.09.2005: 3,651

16.09.2005: 1,971

17.09.2005: 47 <- 24h down

18.09.2005: 55 <- 24h down

19.09.2005: 3,492

20.09.2005: 3,108

Podana liczba to 'Page impressions' - kluczowe dni to 17 i 18 (sobota i niedziela).

Zapewniam, że nie bylo żadnych możliwości wyświetlenia bannera AdSense bowiem serwer był fizycznie odłączony od sieci!

Fajnie, że google robi takie prezenty - nie uważacie?

Jednak po dłuższym zastanowieniu obudziła się we mnie dusza sceptyka i zrodziło się pytanie czy coś jest nie tak z systemem statystyk. Jeśli system coś dodaje, to i może coś odejmować... , a może przesadzam...

Chyba, że jest jakiś altruista na tym świecie co to wyświetla mój kod AdSense na swoich stronach.... i przypadkiem to wyszło <- jeśli tak to dziękuję ślicznie!

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Rork

btw: pragnę podziękować wszystkim grupowiczom w pomocy przy promocji serwisu, po zastosowaniu się do waszych wskazówek udało nam się zaistnieć

w googlu :(

https://www.cjg.pl/

- CO JEST GRANE - informator kulturalny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności