destro Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam, szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego problemu, co mnie zdziwiło. Chodzi o to iż wysyłając maile aktywacyjne funkcją mail() nigdy nie dochodzą na wp a czasem też i na inne hosty. Zdecydowałem się użyć skryptu PHPMailer. Próbowałem za jego pomocą wysyłać maile z kont WP, Onet, Gmail czy Gazeta, ale skrypt działał poprawnie tylko przez kilka godzin a później skrzynki do rozsyłania zostawały zablokowane... Nie dało się na nie ręcznie zalogować nawet ze względu na blokadę. Jak sobie z tym poradzić? Dzięki z góry za odpowiedzi pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Proste - dostajesz blokadę, bo następuje zbyt duży ruch na SMPT kont które na to nie pozwalają. Te konta nie służą do tego celu. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Musisz rozdzielac wysylanie maili w czasie. wiekszosc hostow providerow korzysta z limitow wyslanych wiadomosci na 1h/na 24 h https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destro Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Musisz rozdzielac wysylanie maili w czasie. wiekszosc hostow providerow korzysta z limitow wyslanych wiadomosci na 1h/na 24 h dzięki, jeszcze jakieś rady? nie chcę opóźniać wysyłania linku aktywacyjnego bo zniechęci to użytkowników. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 @nie chcę opóźniać wysyłania linku aktywacyjnego bo zniechęci to użytkowników. Jak mail wcale nie dojdzie to też zniechęci użytkowników Nie dociera do Ciebie, że konta - serwery SMTP WP, Onet, Gmail czy Gazeta nie są przystosowane do masowego wysyłania maili! Jako serwer SMTP do wysyłania maili musisz wykorzystać serwer smtp z hostingu gdzie masz swoją domenę, lu inny zewnętrzny bez ograniczeń, ale na pewno nie serwery WP, Onet, Gmail czy Gazeta itd... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destro Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Jako serwer SMTP do wysyłania maili musisz wykorzystać serwer smtp z hostingu to rozwiązało problem, dzięx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.