Rak115 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Postanowiłem podzielić się z wami ciekawym rozwiązaniem, do którego ostatnio doszedłem. Ameryki nie odkryłem, ale myślę, że wielu z was się przyda 1. Podstawą w tym momencie jest zainstalowany Firefox. 2. Pobieramy wtyczkę Firebug KLIK. Po instalacji włączamy Firebuga w następujący sposób: (większy rozmiar po kliknięciu) Następnie kopiujemy zawartość strony HTML: (większy rozmiar po kliknięciu) Wklejamy do notatnika i cieszymy się wersją HTML strony (oczywiście akapity i zawartość trzeba umiejętnie wyczyścić lub ozdobić kodem php). + w przypadku próby przekodowania szablonu oscommerance, joomla etc jest to bardzo szybkie i przydatne rozwiązanie - jeżeli mamy pliki .html nie opłaca się z tego korzystać Dodatkowo, korzystając z tego narzędzia, można wyciągać kolory lub sprawdzać 'na żywo' ustawienia marginesów, czcionek. Ale to temat na inny wieczór. Mam nadzieje, że się przyda. W razie pytań, piszcie Tak mi się to spodobało, że chyba wypuszczę cykl poradników, będą one jednak bardziej starannie przygotowane ;D hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_K_S Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Do kolorów to ColorZilla. Przy ustawieniach cssa i (zwłaszcza) ads wtyczka bezcenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giker Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 LOL - przecież każdą stronę można zapisać na dysku razem z cssami, obrazkami i javascriptami, nie rozumiem do czego tutaj potrzebny FireBug. Fakt faktem, że nie wyobrażam sobie developerki bez tego pluginu. [Zlecę] Katalogowanie w katalogach niemieckojęzycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.