Kojotek_OX Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 @secesjonista - To mi nowość na 4 serwerach testowych mam starą i nową wersję nigdzie taki error się nie pojawia. Pytanie moje jest takie czy usunąłeś plik install z katalogu i czy robiłeś update do nowej wersji lub instalowałeś nową wersję ? - pytanie też kieruję do @JereManU Table 'nazwa_omniping.uzytkownicy' doesn't exist Sugeruje że coś niedobrego stało się z bazą danych, a sama tabela się nie mogła usunąć lub nawet cała baza danych. @osprey oprogramowanie testowane było przez 3 tyg na 4 serwerach więc uznałem że jest sprawne jak się okazuje serwer serwerowi nie równy i zdaje sobie z tego doskonale sprawę dlatego pewne poprawki były oczywiste że będzie trzeba dokonać i się z tym liczyłem tak więc bez paniki - każda błąd zgłoszony jest natychmiast usuwany (na przykładnie omnimax wiem że większość problemów była z winy użytkowników niestety ) Tu sytuacja jest o tyle ciekawa że zniknęła albo sama tabela lub cała baza - i bez dokładnych informacji ciężko mi się ustosunkować do tej sytuacji Czekam na informację lub kontakt na PW Mile widziane jest podanie hostingu na jakim to się wydarzyło Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JereManU Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Jeśli chodzi o mnie, to jest to pierwotna wersja, nie usuwałem pliku install, nie update'owałem jej także. Blog o popkulturze Ranking hostingów Mały blog SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 OK - tylko nadpisać pliki nową wersją i wszystkie problemy znikają Heko - nie wiem co tam się podziało ale nawet komenda phpinfo nie działa - wysłałem maila do admina może coś poradzi na to Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secesjonista Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 U mnie po zainstalowaniu nowej wersji działa Tylko te wklepywanie z palca stron i opisów wykańcza człowieka multikonto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Po to mamy to forum i nie tylko forum aby móc proponować zmiany w systemie na razie jest to wersja 1.0.0 i ma działać z funkcjonalnością podstawową (chodź jak dla mnie jest funkcjonalność oceniam na 4+ w skali do 5) Strony z "palca" to z "palca" dlatego masz automaty które same sobie pobierają dane - np mapa html zawiera wszystko co potrzeba (jeśli ma dobre anchor-y) Jaki masz pomysł na ułatwienie wprowadzania stron manualnie ? - ja niestety nie mam za bardzo pomysłu (można hurtowo dodawać wiele domen do jednej kategorii - opisy też można hurtowo dodawać (np lista słów kluczowych) lub pozostawić opisy puste i będzie szło z nazwą adresu www) Oczywiście wszystkie pomysły wasze i sugestie będą rozważone i jeśli tylko poprawią w znaczącym stopniu funkcjonalność programu będą wprowadzone do oprogramowania OmniPING Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Część problemów związana z autoryzacją była związana z problemami w az.pl (to ta grupa użytkowników która miała błąd autoryzacji) W tym momencie rozpoczynam przenoszenie serwera od az.pl (hostingu) na serwer dedykowany z RAID10 + 2 łącza z SLI mam nadzieję że to załatwi wszystkie niewyjaśnione problemy z auth Tak więc z góry przepraszam za wszelkie niedogodności jakie mogą występować w przeciągu najbliższych 24h (problemy z połączeniem się do serwera omnimax) oficjalnie teraz działają 2 domeny omnimax.pl tak aby obsługiwać wszystkie możliwe połączenia ale .... Mam nadzieję że zmiana serwera na własny + dobre łącze pozwoli zapewnić odpowiednią jakość usług (szkoda że tak dużo czasu zeszło nam na diagnozie problemu) Podziękowania dla Adama za jego "upierdliwość" i nękania mnie toną pytań bo to w sumie jego pytania doprowadziły mnie na trop problemów z łączem, a dzisiejsza awaria 15 min tylko to potwierdziła. Pozdrawiam wszystkich PS: Jeśli na maila nie odpowiem to powód jak wyżej więc proszę PW lub GG PSII: Ta sama sprawa dotyczy OmniMAX - tak więc jeśli bym nie monitorował tamtego tematu (sprawy związane z serwerem) a pojawił by się w temacie jakiś problem proszę o informację w tamtym temacie o przenosinach serwera. PSIII: Mam nadzieję że obejdzie się bez problemów Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Co do awarii to wlasnie lezy Twoja strona... Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Co do awarii to wlasnie lezy Twoja strona... działa Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 DNS-y jeszcze się odświeżają liczyłem że przez noc się uda ale ... - na to już nie mam wpływu. Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JereManU Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Jak sprawdzić, czy program działa poprawnie? Dla przykładu mam stronę dodaną 96h temu, a ostatni ping: b/d Blog o popkulturze Ranking hostingów Mały blog SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Podstawowy błąd jaki jest to nie dodanie pliku cron do wykonywania cyklicznego - i na to stawiam Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JereManU Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Racja, to było to. Na jakie odstępy czasu najoptymalniej nastawić CRONa? Blog o popkulturze Ranking hostingów Mały blog SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tak jak podaje dokumentacja - zalecam co 1 minutę przy ustawieniu czasu działania skryptu nie dłużej niż 50s jeśli serwer pozwala na więcej (dokładnie opisane zostało to w dokumentacji) Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jeśli komuś kiedyś się pojawi komunikat (może się pojawić tylko po wgraniu plików na serwer): Fatal error: Unable to read xxxx bytes in .... Znaczy to tylko tyle że źle wgrał pliki na serwer. Pliki MUSZĄ być wgrywane w trybie binarnym na serwer. Jeśli nie wie ktoś jak to się dokładnie robi można na stronie omnimax.pl w dziale FAQ zapoznać się z opisami najpopularniejszych programów ftp - jak je ustawić na taki tryb Nadpisanie plików w 99.99% rozwiązuje ten problem Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secesjonista Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Po tych przenosinach znowu mi padł . Zainstalowałem jeszcze raz i wyświetla się : Instalacja zakończona niepowodzeniem! (Błąd autoryzacji: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 't2b.pl' (2) in /srv/home/f71041fa/public_html/omniping.pl/serv/panel_centralny2_ping.php on line 11 Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /srv/home/f71041fa/public_html/omniping.pl/serv/panel_centralny2_ping.php on line 12 1: !) multikonto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.