Skocz do zawartości

Copywriting a Urząd Skarbowy.

vader1706

Rekomendowane odpowiedzi

@Orish - ale w gruncie rzeczy masz rację, z tym, iż po wyjści uz inkubacji otwierając zwykła DG z punktu widzenia prawnego, jest to Twoja pierwsza DG - a często w zapisach o dotacje jest punkt "czy osoba w ostatnim rou nie prowadziła działalności gospodarczej" - po prostu jesteś pod tym względem "świeży".

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Prowadząc firmę w AIP tak na prawdę nigdy nie prowadzisz firmy, z punktu widzenia prawa jesteś ich pracownikiem zatrudnionym na umowę o dzieło/umowę zlecenie.

Czy to oznacza, że można być jakiś czas w AIP, a później brać dotacje tak jakby się nigdy nie prowadziło działalności?

Po wyjściu z AIP - Tak

Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum ;) 

Czyli ogólnie rzecz biorąc, nie warto pracować na czarno. Też uważam, że lepiej jest zapłacić te 200 zł i mieć kłopot z głowy :)

Artykuły, precle, projekty do syroplive.com i safiro.eu SZYBKO,TANIO I SOLIDNIE!

Przepisywanie tekstów, rękopisów, skanów dokumentów.

kontakt: artykulyiprecle@interia.pl gg 15820309

150zł/mc

Cena biura rachunkowego ustalana jest indywidualnie, na podstawie ilosci miesiecznych dokumentow itp. Nie wiem w jakim miescie mieszkasz, duzym czy malym, ale u mnie minimalna cena do 15 faktur msc (kpir) to ok250zl.

A propos księgowości. U swojego księgowego (100% mężczyzna!) płacę 100 zł netto za miesiąc, dokumentów mam około 30, ale przy obsłudze online + komunikator można mieć u niego KPiR już od 55 zł miesięcznie. Fajna sprawa dla naprawdę małych firm. Cena jak za systemy internetowe, ale to rzeczywisty księgowy z odpowiedzialnością, a nie "wspomagacz" własnej księgowości.

Link z refem w mojej stopce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności