burzam Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Jak w temacie, moja firma poszukuje providera, ktory mi cos takiego udostepni musi byc : - stabilny - profesjonalny - miec mozliwosc polaczenia sie z baza z innych serwerow Czy ktos z Was na cos takiego sie natknal ? Czy jakas firma hostingowa prowadzi takie uslugi ? Szukam juz od dawna. Zaplacimy. peace Notebooki | AGD RTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 gdzies dawno temu napewno widzialm nawet sie zapisalem na probe ale juz potem niekorzystalem - serwer byl anglojezyczny tylko tyle pamietam . Tak wiec napewno istnieje (no chyba ze splajtowal). Powodzenia w szukaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Generalnie wiekszosc hostow majacych mysql ma mozliwosc lączenie sie z zewnatrz. Wszystko zalezy do jakich celow ma to slozyc, jak duza pewnosc polaczenia jest potrzebna, co ma na tym chodzic... Czy ten temat ma zwiazek z bazą lokalną w poprzednim temacie !? to jakas alternatywa !? Sadze, ze jak bedziesz to mial u siebie to lepiej na tym wyjdziesz... (bezpieczenstwo danych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzam Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 tak jak najbardziej, ma to zwiazek z bezposrednim tematem - szukam alternatywy jestem programista a nie administratorem, niestety musze robic za tego drugiego - postawilem linuxa ale ni cholery nie moge udostepnic bazy danych na zewnatrz taki serwer o ktorym pisalem ma swoje plusy ale i minusy.. mamy siec sklepow internetowych na roznych serwerach, koncze wlasnie pisac system obslugi tych zamowien i kontaktow z klientami - taki bardzo rozwiniety crm - z mailingiem, powiadamianiem itp. potrzebuje jednej bazy danych, zeby stworzyc centrum danych - ktore bedzie obslugiwane przez CRM`a i jednoczesnie poszczegolne sklepy beda dodawac do jego bazy zamowienia problem wynika raczej ze specyfikacji sklepow nie mozemy ich trzymac na jednym serwerze - bo nasze pozycjonowanie polecialoby na leb na szyje - a jestesmy bardzo wysoko na kilkadziesiat - kilkaset SK wiekszosc firm hostingowych udostepnia polaczenie z zewnatrz = fakt ale jest ono maksymalnie ograniczone np do ilosci polaczen lub przeslanych danych do tej pory nie spotkalem sie z profesjonalnym, komercyjnym serwerem oferujacym sama baze danych (nie liczac serwerow dedykowanych) no coz, pozostaje mi myslec nad innym rozwiazaniem thx i pozdrawiam Notebooki | AGD RTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ...do tej pory nie spotkalem sie z profesjonalnym, komercyjnym serwerem oferujacym sama baze danych (nie liczac serwerow dedykowanych) No coz... taka ta nasza polska prawda... Mam tez kolejny pomysl co do polaczenia... ale to w tamtym temacie napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 zobacz www.freesql.org, tam możesz sobie założyć baze danych i połączyć się z nią z dowolnego serwera Programista PHP / sql www.grzelka.info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 burzam to ryzykowane rozwiązenie nie jestem programistą ani administartorem, ale pracowałem przy dużych proejektach i trochę się osłuchałem. Co mają zrobić serwery kiedy główny z bazą padnie - uzalezniasz kilkanaście sklepów od jednego serwera, albo będą tylko kłopoty na łaczach ? Pewnie pomyślisz o jakimś buforowaniu, ale wtedy to już masakra bo może grozic przepełnieniem po ponownym połączeniu i kolejnym padem. Jeżelni nie jestes zawodowcem proponują wzsiąść kogoś kto się na tym zna - problem synchronizacji może nie być rozwiązywalny przy nietranskacyjnym Mysql?. Jeżeli sklepy nie mjaą wspólnego magazynu, a baza ma tylko gromadzić dane z nich - to mam pomysł, który rozwiązuje wogóle problem z dostępnością bazy :-) W przeciwnym razie - moja wyobrażnia jest "za cienka". żeby wyobrazić sobie sprawnie działający system wspólnej bazy danych dla klikunastu sklepów na Mysql'u. Zawsze bedzie jakiś czas Updatetu i bezwładności systemu w którym można sprzedadć 2x ten sam towar itp . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Słuchajcie... temat miesiąc temu był aktywny i juz dawno został rozwiązany. Po co takie starocia odkopywac ? tym bardziej, ze rozwiazanie problemu juz jest ! https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=8192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.