milkus Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam Aktualnie prowadzę pracę, nad tworzeniem strony dla jednego z przedszkoli. Jednakże mam problem z umową. Dotychczas na zamówienia dla firm, podpisywałem umowę o dzieło i wystawiałem rachunek, za wykonane prace. Tutaj jednak mam problem, ponieważ księgowa przedszkola, twierdzi, że nie można wystawić umowy o dzieło, co mnie bardzo zdziwiło. Wydaje mi się, że księgowa tutaj nie ma racji, ale wolałbym przeczytać Waszą opinię. Co w związku z tym mi poradzicie? Wolałbym uniknąć umowy zlecenie, zaś sama umowa o dzieło zdaje się, że najbardziej korzystna dla obu stron. Ewentualnie prosiłbym o porady, gdzie mogę uzyskać więcej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jak najbardziej można umowę o dzieło w takim przypadku. Jeśli księgowa będzie nie do przeskoczenia, to możesz skorzystać z pośrednictwa znajomej firmy. Zrób dzieło dla nich, a oni wystawią fakturę przedszkolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkus Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 to możesz skorzystać z pośrednictwa znajomej firmy Też o tym myślałem, tylko pytanie czy ta firma nie musi mieć czasem zarejestrowanego PKD, na tworzenie stron internetowych ? Najbardziej bliskoznaczną zaprzyjaźnioną firmą, jest firma, która działa w poligrafii. Pod reklamę, raczej ciężko było by to zaliczyć. Pozostałe firmy to głównie przewoźnicy, więc te odpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordon Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 firma, która działa w poligrafii Czyli projekty graficzne robią. Powinno wystarczyć - projekt strony internetowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.