stat4seo Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Cześć, potrzebuje wydelegować sub-domenę, (domena zakupiona w OVH) na inny serwer (na proste.pl). Dodałem ją w panelu proste.pl, ale teraz nie wiem szczerze mówiąc, co mam wybrać w strefie DNS w panelu OVH. Do wyboru mam: Pole CNAME Pole A Pole AAAA Pole DynHOST ew. w konfiguracji zaawansowanej pola: txt, naptr, srv, loc. To nie moja specjalizacja, tym bardziej, że panel OVH zupełnie mi nie podchodzi.. pozdrawiam :-) ps. temat nie pasował mi do żadnej kategorii, więc pogaduchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik23 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 chyba cname, ale na 100% nie jestem pewny :/ Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas22333 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ja u siebie zmienialem rekord A jak chcialem wydelegowac subdomene na inne IP. Domeny od 10zł - https://www.aftermarket.pl/marketsearch.php?seller=380f6ee80bf9deab6c3056e3b03f8f25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No tak, problem jest jednak taki, że od proste.pl mam 2 adresy dns (ns1.proste.pl oraz ns2.proste.pl - standard) a w panelu OVH, mogę podać przy dodawaniu CNAME jeden adres.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Nie CNAME. CNAME to alias, tego się nie używa do wydelegowania domeny na inny serwer. DNSy proste cię NIE interesują, bo twoja domena obsługiwana jest przez DNS OVH. Na proste musisz dodać nową domenę (twojasubdomena.domena.tld) aby serwer WWW wiedział, że ma obsługiwać taką domenę. Następnie sprawdzasz jaki adres IP ma twój serwer WWW na proste.pl i w OVH dodajesz dwa rekordy typu "A". twojasubdomena.domena.tld -> [adres IP serwera proste.pl] www.twojasubdomena.domena.tld -> [adres IP serwera proste.pl] I to wszystko. Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stat4seo Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Dzięki, o to chodziło. Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.