Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

neon, chyba Ty masz jakiś problem. Mówię o domenie, na której wyświetlam linki z seomatika i jednocześnie linkuję ją seomatikiem . Jak wiemy każdy BL poniżej jakiejś liczby to odejmowane punkty.

Podsumowując chodzi mi o to, że pomimo linkowania domeny od 15 października i zdobycia 1000linków system zlicza mi na tej domenie tylko 60BL przez co dostaję mniej punktów.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Jest możliwość dodania "www" przed moimi serwisami? BL są źle przez to zliczane. Linkowałem stronę dobrze i we wszystkich narzędziach mam dobry wynik, a tu niby 0-2?

Chyba, że ktoś z Seomatika zaręczy mi, że jak usunę serwisy, to dodam je ponownie z "www" bez czekania? (niestety ich kontakt i forum nie odpowiada)

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

15 grudnia

Obowiązujący limit subdomen to: 6

- 3, od 15 stycznia

Dla każdego linku gwarantowanego system przydziela dodatkowo średnio 89 zaindeksowanych linków bonusowych.

Kategorie serwisów w których w dalszym ciągu brakuje wolnych miejsc pod linki użytkowników:

- Handel, Biznes, Ekonomia

- Internet, Komputery, GSM

- Nauka, Edukacja, Prawo, Praca

- Przyroda, Zwierzęta, Hobby

- Media, Polityka, Społeczeństwo

- Turystyka, Sport, Zdrowie

Wydaje się że ceny w ostatnim czasie osiągnęły stabilny poziom.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

W kategorii nauka mam zapełnienie na poziomie kilku %, turystyka zgadzam się sto-kilkadziesiąt :) Co do cen - no cóż nie wiem jak u innych ale u mnie po obecnych cenach jest znacznie mniej chętnych niż gdy ceny były na poziomie 30% niższym co zmusza do obniżenia cen (przykład : aktualna cena = 400zł/500k - zysk dzienny 13,3zł, przy cenie 360zł/100k sprzedam ok 4-5 dni szybciej i już zarabiam 13,3*5=66,5. 66,5 będzie kosztem alternatywnym sprzedając za 400zl wiec defacto zarabiamy 333,5 cena spada do 66zł/100k) Jak jest u was ? Zalecam czasem proste ekonomiczne obliczenia bo często tylko nam się wydaje, że zarabiamy więcej :)

Dlatego często było powtarzane że zależy nam aby ceny były jak najatrakcyjniejsze dla kupujących - i kupujący będzie zadowolony że kupił tanio i sprzedawca że sprzedał szybko - ale w momencie gdy obłożenie systemu linkami w wielu kategoriach jest na maksymalnym poziomie, trudno mieć nadzieje że nie przełoży się to na ceny aż do uzyskania odpowiedniego poziomu równowagi... ;)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Nadal nie rozumiem dwóch rzeczy:

1. Dla czego raz mam bonus za domenę główną przykładowo 2000, a raz spada na 1000?

2. Jak dokładnie są liczone pkt.?

ile za 1BL?

ile za 1SITE?

Wiem o redukcjach, chodzi mi o dane bez nich.

A, i czasem obłożenie linków jest większe niż 100%, co w sumie mi nie przeszkadza, ale mam też serwisy, które są w systemie od miesięcy i jest zapotrzebowanie na te kategorie, mimo to mają powiedzmy 13% obłożenia.

penguins.jpg

1) jest proporcjonalnie do obłożenia linkami

2) za BLki są conajwyżej cięcia - szczegóły w regulaminie

za site jest bonus ale niewiadomo jak jest liczony, wiadomo że im wyższy site tym wyższy bonus

odnośnie ostatniej uwagi, bywa i tak, musisz poznać trochę system i rozkminisz co robić żeby szybko łapało linki :)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

2) za BLki są conajwyżej cięcia - szczegóły w regulaminie

odnośnie ostatniej uwagi, bywa i tak, musisz poznać trochę system i rozkminisz co robić żeby szybko łapało linki :)

No tak, tną, ale ja mam ponad 2000 także omijam cięcia.

Odnośnie ostatniej uwagi, czego nie wiem? :> Może jakaś podpowiedź?

Praktycznie na każdy serwis, który dodałem nawet dziś, jest maksymalne zapotrzebowanie.

penguins.jpg

Prawdopodobnie masz na myśli: 472537 i 472536 - w ich przypadku przyczyną niskiego obłożenia jest to że liczba zaindeskowanych podstron wynosi tylko 4 i 8... co powoduje niski poziom obłożenia w stosunku do minimum jakie mogłoby zostać osiągnięte w przypadku ich wyższego situ (samo w sobie obłożenie tych domen wynosi 100%).

Serwis dodany dzisiaj 527289 po kilku dniach zapewne będzie w pełni obłożony linkami :)

To ja dodam :) Ile trzeba? ;)

Serwis dodany dzisiaj 527289 po kilku dniach zapewne będzie w pełni obłożony linkami smile.gif

Mam taką nadzieję ;) Sam jestem w szoku, że trzymałem w worku tak wartościowy serwis. Mimo to on również ma małe site, ale zamierzam je powiększyć, szkoda tylko że najwięcej dwukrotnie.

Aha! i pytanie za 100pkt. Jest jakiś sposób aby moje linki wyświetlały się tylko w serwisach powiedzmy z jakimś konkretnym PR?

Chciałbym unikać stron i spamów niszowych..

penguins.jpg

Site 20-30 będzie wystarczające aby móc przydzielić standardową liczbę linków gwarantowanych...

Zgadzam się, BL 2685 to już przyzwoity wynik przy obecnych kryteriach i jak widać jest osiągalny, PR=2 plus pozostałe bonusy powinny zebrać ładną liczbę punktów :)

Najszybszą metodą byłoby przydzielanie lokalizacji TG i wycofywanie tych o koszcie niższym od <1k - pozwoli to zbierać lokalizacje tylko te z PR>0.

Czym SEOMATIK sprawdza site? bo chyba nie w google za pomocą "site:www.domena.pl", ponieważ tam już mam nabite więcej niż 30, a nie mogę dodać ponieważ system twierdzi, że nie mam nawet 15 zaindeksowanych stron.

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności