Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę znaleźć odp. na moje pytanie, mianowicie:

Dostałem za domenę 5000 pkt. i je wykorzystałem na 100 linków. I teraz tak, po jakimś czasie dostanę kolejne pkt, które będę mógł dalej inwestować? czy po prostu wydaję te, które otrzymałem i po zakończeniu kampanii linki do moich stron zostaną na stałe?

Zastanawiam się, bo liczba pkt. mi się waha..

A!.. Zakładka serwisy, są tam linki w procentach. Co to oznacza? i czy moje serwisy są automatycznie w jakimś stopniu linkowane?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zakładka serwisy, są tam linki w procentach. Co to oznacza? i czy moje serwisy są automatycznie w jakimś stopniu linkowane?
Procenty oznaczają stopień obłożenia danej domeny linkami systemowymi.

Tak, zgodnie z tym co możesz przeczytać pod listą serwisów dla Twojego konta autolinkowanie jest włączone.

Dostałem za domenę 5000 pkt. i je wykorzystałem na 100 linków
Żeby to lepiej zrozumieć napisze w tej formie: Dostajesz za domenę 5000pkt i je wykorzystujesz na 100 linków.

Linki gwarantowane wraz z linkami bonusowymi zostają tak długo jak długo będzie przeznaczał na to punkty uzyskane za dodaną domenę (lub kupione). Kolejne punkty otrzymujesz np. za staż - 5pkt za każdy kolejny dzień. Możesz również otrzymać ich więcej przy wzroście poziomu site serwisu jak również PageRank.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Bez loginu nic nie mogę potwierdzić - a faktycznie dzisiaj jest jakiś wybuch situ w statystykach... Najlepiej wejdź w zakładkę "Twoje konto" i sprawdź wykresy salda punktów - jeśli nie ma na nich wzrostu to faktycznie wzrost punktów wynika tylko z przeliczenia Bonusu Stażowego który powinien być stosunkowo stabilny ;)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Być może kiedyś subdomen w zasobach systemu nie będzie w ogóle lecz na dzień dzisiejszy limit w wysokości 3 wydaje się być odpowiednim poziomem biorąc pod uwagę fakt iż przy przyjmowaniu stron obowiązują bardzo wysokie kryteria co do ich parametrów w porównaniu do konkurencyjnych systemów :)

P.s.

W dniu dzisiejszym, do każdego linku gwarantowanego przydzielanych jest już średnio ponad 50 zaindeksowanych linków bonusowych (jest to rekordowa ilość)...

Zgodnie z informacją zamieszoną w systemie:

Dodano: 27-10-2011 20:04

Autor: SMA

Średni czas deaktywacji zbanowanego serwisu wynosi dokładnie 5 dni. 48h trwa rozliczenie linków i punktów z tego typu stron. Co do zasady nie ma sensu ręcznego monitorowania pod tym kątem przydzielonych lokalizacji poza sytuacja że w/w okresy wydają się być zbyt długie... Częstsze monitorowanie zasobów mogłoby niepotrzebnie zwracać uwagę Google na systematyczne zapytania które nie są rzeczą naturalną. Liczba lokalizacji na zbanowanych domenach przy w/w częstotliwościach ich wykrywania dla całego systemu wynosi 0,2% (oczywiście 1-2 razy do roku wartość ta wzrasta co związane jest z masowym czyszczeniem indeksu przez Google z którym właśnie mamy do czynienie w tym miesiącu).

Więc właściwie czy fala obejmie 0,1% czy 10% zasobów systemu cały proces będzie trwał tyle samo - w obydwu przypadkach jak się akurat trafi na tego typu lokalizacje w danym tygodniu to ile by ich nie było to będzie można podnosić tego typu argumenty - ale to nic nie daje bo procedury są zawsze takie same a przy tak dużych zasobach monitorowanie ich co 60 minut jest niemożliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności