ahead Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Zastanawiam się jak poprawnie powinna wyglądać struktura strony wpisu, którego można komentować. Dokładnie to nie wiem czy jeżeli mam wpis np pod linkiem /pozycjonowanie to czy mogę stworzyć do tego takie urle jak: /pozycjonowanie/dodajKomentarz /pozycjonowanie/kom/numerStronyKomentarzy -> czyli np /pozycjonowanie/kom/1, /pozycjonowanie/kom/2 itd. /pozycjonowanie/kom/numerStronyKomentarzy/dodajKomentarz Pod każdym z tych adresów będzie ta sama treść wpisu i meta tagi. Różnica jedynie w wyświetlaniu komentarzy i formularza do komentowania. Może jest to trochę zakręcone, ale właśnie tak to wygląda u mnie w tym momencie. Czy google indeksuje każdą stronę jako niezależną, czyli czy grozi mi DC za publikowanie tej samej treści na kilku podstronach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 IMHO ban na DC bardziej tyczy takiej samej zawartości pod wieloma domenami, a nie takimi samymi stronami w jednym serwisie. Daj te linki do strony z formularzem jako noindex, nofollow. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahead Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 podobno google wycofał się z nofollow, ale rozumiem, że struktura linków jest ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Struktury linków opartych na katalogach powinna oddawać hierarchę występowania w nich podziałów przez analogię do drzewa katalogów na dysku. Sama strona formularza jest nieistotna pod względem zawartości wiec powinna być jak najmniej wyeksponowana i nie indeksowana. Zresztą formularz powinien być na stronie komentowanej treści, a nie osobnej. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.