PawelC Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Witam Miałem na komputerze partycje, na której była masa plików psd, a dokładnie designów. I podczas instalacji Debiana automatycznie przestawił ją z ntfs na ext3. I moje pytanie brzmi, czy idzie odzyskać te pliki psd, czy to jest bez szans? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Spróbuj może to: https://www.easeus.com/resource/ntfs-fat-data-recovery.htm I to nie Debian przestawił, tylko coś podczas instalacji pochrzaniłeś Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 użyłem PC Inspector File Recovery i wszystkie pliki które odzyskał mają po 1.43mb nawet pliki tekstowe. Jedyne co się nadaje po odzyskaniu do użytku to pliki gif nic więcej Programem getBackData from NTFS odzyskał tylko 8 plików w tym nie przydatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 cienko to widzę , w takiej sytuacji to najlepiej zrobić obraz dysku i dopiero wtedy zaczynać zabawę. Instalator linux-a pradopodobnie nie tylko zmienił format partycji ale pewnie tez coś poprzestawiał rozmiary partycji w takim przypadku przydał by sie program który czyta dysk jako urzadzenie RAW i nie wnika w system plików. Ja polecam active undelete Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Instalator linuxa niczego sam nie zrobił - "ktoś" musiał jemu kazać to zrobić. Jeśli to są wartościowe dane - nie włączaj kompa (każde włączenie zmniejsza ilość odzyskanych plików) i znajdź firmę od odzyskiwania danych. W przeciwnym wypadku daruj sobie - tu na forum też nikt nic nie pomoże (te darmowe programy do recovery są do xxxx). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Instalator linuxa niczego sam nie zrobił - "ktoś" musiał jemu kazać to zrobić. Moja wina, że nie wybrałem sam partycji Jeśli to są wartościowe dane - nie włączaj kompa (każde włączenie zmniejsza ilość odzyskanych plików) i znajdź firmę od odzyskiwania danych. Dla mnie są wartościowe, bo miałem tam system CMS, skrypt serwisu społecznościowego wszystko dla klientów. [...] (te darmowe programy do recovery są do xxxx). To prawda, jedyne co odzyskałem to pliki gif, czyli te które nie są mi ani trochę potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Mądry polak po szkodzie Wysłałem PW z trochę dłuższym opisem , co ściagnać i jak zrobić, jak by nie szło to zaczep mnie na gg Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Mądry polak po szkodzie Wysłałem PW z trochę dłuższym opisem , co ściagnać i jak zrobić, jak by nie szło to zaczep mnie na gg Ok dzięki, jak coś nie będzie szło to się zgłoszę na gadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.