yavaho Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Banalne, ale mnie to wkurza od wielu lat. Jak narysować prostokąt aby domyślnie jego krawedzie lepiły się lub przebiegały dokładnie wzdłuż lini siatki pikseli? Podobny problem jest podczas zmiany wielkości figury. Gdy rysuje prostokąt to wychodzi takie coś (tu jest powiększone z 1000%) W przypadku tekstu jest mozliwość wyłączenia antialiasing i litery mają ostre krawędzie. Czy da się to wyłaczyć w przypadku rysowania figur? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Też mnie to denerwuje, mam sposób "na piechotę", ale szukam lepszego: 1. Maksymalny zoom na krawędź 2. Ctrl+T 3.Przytrzymujemy Shift i łapiemy za tą czarną linię która pojawiła się po wciśnięciu Ctrl+t, i przesuwamy ją w miejsce gdzie spotyka się jasny kolor krawędzi z normalnym (ciemniejszym) Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilgesu Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Trzeba sobie pomagać Zaznaczasz opcję Snap to pixel. Choinki sztuczne, beawito.pl - producent Stroiki na cmentarz, istroiki.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigras Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 W photoshop CS2 jest taka opcja: "Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 ilgesu Właśnie o to chodziło. Teraz jeszcze do szczęsia potrzebna mi taka sama opcja przy "Free Transform" Tigras Przy jakim narzędziu pokazują sie takie opcje? Ja nie umiem tego znaleźć w CS2. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigras Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Przy jakim narzędziu pokazują sie takie opcje? Ja nie umiem tego znaleźć w CS2. Przy wszystkich figurach, spróbuj zaznaczyć ten kwadracik: "Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Czy ktos wie co było na obrazku wstawionym powyżej przez Tigras'a ? Do tego czasu zdążyłem już zapomnieć Co trzeba włączyć aby podczas "Free Transform" figura zmieniała wielkość dokladnie co 1px ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilgesu Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Nie wiem co pokazywał Tigras, ale jeśli chodzi o to, aby przy edycji się nie tworzyły paski, edytuj wszystkie wektory za pomocą Convert Point Tool. Choinki sztuczne, beawito.pl - producent Stroiki na cmentarz, istroiki.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Za pomocą Convert Point Tool również moge dowolnie zmieniać rozmiar. Aby krawędź precyzyjnie ustawić równo do lini pikseli musze maksymalnie powiekszyć i celować do górnej lub lewej podziałki. Inaczej krawędz wyjdzie gdzieś pomiedzy dwoma pikselami. Musi być gdzieś taka opcja aby mozna było włączyć klejenie do krawedzi pikseli. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.