Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu internetowego

Werian

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wejść na rynek wraz ze swoim sklepem internetowym opartym na Magento, załóżmy że mam dość ciekawą ofertę i kilka portalików które będę chciały linkować do mnie. Wiem jednak że portale te mają słaby PR, zazwyczaj 3 i niższe. Nie chcę żeby roboty google wchodziły mi przez te portale na sklep, bo wiem że może spaść mi pagerank, czego chciałbym uniknąć. Mimo to jednak chcę pozyskać klientów z tych portali. I teraz zasadnicze pytanie: Czy jeśli w linku rozsyłanym do adminów tych stron umieszczę rel=nofollow to wpłynie w jakimś stopniu na moją pozycję w google, czy link będzie omijany bez żadnych konsekwencji?

Pozdrawiam,

Werian

od przybytku PageRank nie spadnie

i PR ni jak ma się do pozycji strony, można z PR0 być na pierwszym miejscu, a za nami strony PR 3-4

poczytaj jeszcze o linkowaniu naturalny - czego jesteśmy świadkami w tym przypadku - b. dobre są takie linki, nawet bez interesującego cię słowa w anchor text, wzmacniają twoją stronę.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności