mrkiniu Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Ale mi sie dusza raduje Odkad zakupilem domene w grudniu nie bylo mnie w Google, ban na 99% byl. napisalem 2 maila do Google, zlikwidowalem przyczyne bana (duplicate content) i dzis sprawdzam i juz strona glowna jest w indeksie :D Zawaliscie mam nadzieje ze reszta podstron juz wkrotce tez sie znajdzie w indeksie. Pozdrawiam Miałem ten sam przypadek. Zakupiłem domene przed świetami i do dzisiaj nie mogłem jej zaindexować. Napisałem do Google kilka maili a dzisiaj strona wraz z podstronami znalazła się w indeksie Google i to na całkiem wysokich pozycjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Może marzec to miesiąc dobroci Google dla userów ? W zeszłym roku dokładnie w marcu jeden z moich sajtów też wyszedł z filtra za Duplicate Content. Filtr trwał dokładnie ROK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba12 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 No i spotkała mnie podobna historia. Czy to możliwe, że dostałem bana za umieszczenie swojego linka w *kilku* katalogach, które mogą nie podobać się Google? Trochę ciężko mi w to uwierzyć, bo gdyby to była prawda, możnaby korzystać z takiej metody do eliminowania konkurencji. A może po prostu kilkanascie linków pierwszego dnia to za dużo? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlserwis Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 No i spotkała mnie podobna historia. Czy to możliwe, że dostałem bana za umieszczenie swojego linka w *kilku* katalogach, które mogą nie podobać się Google? Trochę ciężko mi w to uwierzyć, bo gdyby to była prawda, możnaby korzystać z takiej metody do eliminowania konkurencji. A może po prostu kilkanascie linków pierwszego dnia to za dużo? pozdrawiam Poczekaj spokojnie, za kilka dni wszystko może wrócić do normy (zwłaszcza jeśli to nowa strona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_dance Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Nie mam pojecia czemu moje jdomeny nigdzie nie ma] Nawet yahoo jej nie chce Yahoo zaindeksowało ją a po miesiącu wywaliło ;-( Moze jest tu jakas przyczyna w tym ze na początku kombinowałem z przekeirowałem w .htaccess - które i tak nie zadziałało Jestem tylko w MSN - ale tam są chyba wszyscy Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebol Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Bez domeny za wiele wniosków nie wyciągniemy!! Dla nowych domen zdarzają się częste wyloty ......... Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...] - Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.) Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LottoMan Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam Ziomki, Prosił bym o pomoc czy to jest ban chodzi o domenę www.wyniki-lotto.pl jakiś mies temu znikła z wyników wyszukiwania i niewiem co się dzieje ? :-) Pozdro, Bodzio Aktualne wyniki lotto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webtronic Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ban to nie jest strona jest w indeksie https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3Awyniki-lotto.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LottoMan Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Czyli waszym zdaniem co może być przyczyną zniknięcia domeny z wyników wyszukiwania w google ;-( Np na frazie "wyniki lotto" byłem drugi a teraz wogóle na tej frazie mojej domeny niema i na innych tez ale przykładowo na frazie "multilotek 22.04.2006" jest domena widoczna Aktualne wyniki lotto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HERO Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 no to sie i ja doczekalem bana nie dodawalem jakos specjalnie ostatnio linkow do www.forumpraca.pl a jednak pod frazy forum praca dostalem bana szczerze mowiac nie wiem czemu nie robie przerketow z warstwami pod warstwami - nie linkuje strony zbyt czesto - strona chodzila bez awaryjnie pod innymi frazami widac strone moze ktos mi dopowie czemu dostalem bana ? pozdrawiam Podnośniki koszowe - - Inteligentne rozwiązania w zakresie podnoszenia | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebol Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie myl "Bana" z filtrem lub sandboxem. "Ban" jast to rodzaj kary nałożonej na domenę w postaci wyindexowania całego serwisu na określony okres. Ty masz zwyczajnie nałożony filtr lub wpadłeś w piaskownice. Ps: Poszukaj tematów związanych z filtrm lub sandboxem Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...] - Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.) Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombell Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ale mi sie dusza raduje Odkad zakupilem domene w grudniu nie bylo mnie w Google, ban na 99% byl. napisalem 2 maila do Google, zlikwidowalem przyczyne bana (duplicate content) i dzis sprawdzam i juz strona glowna jest w indeksie Zawaliscie mam nadzieje ze reszta podstron juz wkrotce tez sie znajdzie w indeksie. Pozdrawiam Miałem ten sam przypadek. Zakupiłem domene przed świetami i do dzisiaj nie mogłem jej zaindexować. Napisałem do Google kilka maili a dzisiaj strona wraz z podstronami znalazła się w indeksie Google i to na całkiem wysokich pozycjach Do kogo trzeba pisać? Faktura VAT 2015 - Oprogramowanie dla firmMobilna Faktura - fakturowanie online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo. Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 a powiedzcie mi jak sprawdzić czy mam bana czy tylko nałożony filtr? Domena ma ok. 1,5 roku i od ok. 4 miesięcy zniknęła mi z googla całkowicie. Prawdopodobnie dlatego że za duży ruch zrobiłem . domena to : www.komputerowyswiat.com.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelC Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ban - Twojej strony została wyindeksowana z google Filtr - Twoja strona niewyświetla się w serpach pod danym słowem kluczowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imagine Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Masz banana niestety- nie ma Cię w cache:, nie ma w info:, nie ma w site: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.