Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mi jeszzcze nie udalo sie ogarnac jak sie dopisac do wordpressow

chyba najtrudniejszy element, z tego co widze z jakims sie ludzie tutaj mierza i wypisuja na forum.

najpierw wchdozimy w hasla WP tam po lewej stronie uzupelniamy dane swojej poczty,

powniej trzeba wejsc w "rejestruj sie" tak?

pozniej trzeba klikac w katalogi po lewej stronie, i jesli otworzy sie jakis to trzeba sie tam zarejestorwac tak?

pozniej wychodze z tego menu poprzez klikniecie w "edytor hasel" nastepnie "katalogi"

i tutaj musze z calej listy szukac dokladnie tego wordpressa gdzie tam sie zarejestrowalem?

czy moze tu powinno mi samo uzupelnic dane login i haslo a ja tylko po potwierdzeniu powienienem gdzies bys odeslany (bo jeszcze nie puscilo mnie do srodka, przez rejestracje to pytam jak to przypuszczam;-) )

jezeli bohater nie uzupelnia tobie formualrza logowania do precla w ktorym sie juz zarejestrowales i odebrales hasla to pewnie nie masz w konfiguracji pol wpisanych nazw pol login i haslo. klikasz na guziku formularze i patrzysz jakie sa pola, potem uzupelniasz konfiguracje i po przeladowaniu storny bohater juz tobie uzupelni formularz

mrjozo napisał(a):
JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

sleaquit napisał(a):
pewnie nie masz w konfiguracji pol wpisanych nazw pol login i haslo. klikasz na guziku formularze i patrzysz jakie sa pola, potem uzupelniasz konfiguracje i po przeladowaniu storny bohater juz tobie uzupelni formularz

w konfiguracji pol - czyli chodzi o miejsce hasla WP/rejestruj sie/ i w tym miejscu imie/nick oraz email? jesli o to miejsce Ci chodzilo to mam uzupelnione

chyba ze chodzi tutaj : hasla WP/ po lewej stronie gdzie jest do wyboru Host/port/login/haslo/uwierzytelnianie - jesli o to chodzi to tez mam (uzylem specjalnie poczty z interii by tak jak w pomocy zastosowac tego samego hosta i port jak to jest opisane w pomocy)

klikasz na guziku formularze - ktore formularze masz na mysli ? jak klikne w guzik: "pola form" to mam cos takiego: seog.jpg

i co z tym zrobic?

jezeli znasz podstawy htmla (znasz?) to wiesz ze pola w formularzach maja swoje unikalne nazwy dla kazdego pola w obrebie formularza

polautomaty po prostu uzupelniaja pola w formularzach sugerujac sie nazwa pola (bo innej metody nie ma).

to co tobie pozostalo to skonfigurowac sobie nazwy pol formularzy. szybko tez zobaczysz ze czesc wlascicieli precli/katalogow celowo zmienia standardowe nazwy pol aby ograniczyc dodawanie automatami (wysylajacymi gotowe dane do formularzy) - i do kazdego takiego przypadku bedziesz musial sobie dokonfigurowac program.

mrjozo napisał(a):
JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

freesamen napisał(a):
a czym sie rozni np tytul od name

czym sie rozni title= od ttitle= od siteTitle= od sitle_title= czymm od title1=

nazwami pol...

tutaj masz link do absolutnych podstaw dzialania formularzy https://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm

freesamen napisał(a):
oraz czy w tych pozcjach mam podac swoje jakies dane

czy kazdy katalog wordpress tak mam uzupelniac z osobna, danymi tego katalogu

tylko wtedy gdy tobie nie uzupelnia pola o nieznanej nazwie

mrjozo napisał(a):

Cytat
a czym sie rozni np tytul od name

czym sie rozni title= od ttitle= od siteTitle= od sitle_title= czymm od title1=

nazwami pol...

tutaj masz link do absolutnych podstaw dzialania formularzy https://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm

ale tu sa inne dane podane nie ma opisane np czym sie rozni title od ttitle lub np title1

moglbys zalaczyc screen z Twojego bohatera? (publicznie lub na PW)

Cytat
  Cytat
oraz czy w tych pozcjach mam podac swoje jakies dane

czy kazdy katalog wordpress tak mam uzupelniac z osobna, danymi tego katalogu

tylko wtedy gdy tobie nie uzupelnia pola o nieznanej nazwie

ja nawet nie wiem gdzie by mi nie uzupelnialo, bo poki co to nawet sie zalogowac nie moglem w zadnym wordpress, zdazylo mi sie ze mi podalo jakis login i haslo, ale nie poprawny albo cos bo zalogowac to mi nigdy nie zalogowalo.

a po zalogowaniu wtedy pewnie by sie pojawil ten problem ze by nic nie uzupelnialo

freesamen napisał(a):
ale tu sa inne dane podane nie ma opisane np czym sie rozni title od ttitle lub np title1

hint: ile razy napisalem zwrot 'nazwy pol' w poprzednich postach? :D

mrjozo napisał(a):

SEO-Admin napisał(a):
Proszę o pytania jeśli nadal są jakieś niejasności, dobrze?

Dzieki Grzesiek za tutorial

mam do Ciebie dwa pytanka:

1. co w takim przypadku jesli nam otworzy sie takie okienko: 12698974.jpg

zamiast takiego jak Ty podales: Wp-rejestracja.jpg

jest to wina katalogu?

2. udalo mi sie dojsc do 10 punktu tutorialu z katalogiem: www.blog.lamouzyka.art.pl, ladnie wyskoczylo mi normalne okienko podczas rejestracji (nie takie jak to wyzej co zalaczylem), zarejestrowalo mnie, nastepnie pobralem maile, odebralo mi maile, i przeszedlem do katalogowania, wybralem ten katalog do ktorego udalo mi sie pobrac haslo, teraz zalacze screena:

17518274.jpg

i niestety nie wczytalo mi ani loginu ani hasla. - moglbys mi powiedziec co jest tego powodem?

no ale sprobuje wstukac to recznie

udalo mi sie zalogowac i pojawilo mi sie cos takiego po zalogowaniu:

99103446.jpg

no to kliknalem w write a new post

i na sekundke wyswietlilo mi sie niby okienko tytul, opis, ale to nawet w sumie pewnie nie na sekunde tylko ulamek sekundy i odrazu po tej sekundzie przeszlo mi na cos takiego: 53022742.jpg

noi niestety wpisuje jeszcze raz to haslo loguje sie ponownie,

i niestety odnosni mnie na inna strone po zalogowaniu i informuje: "Sorry, no posts matched your criteria."

mimo ze nie mialem mozliwosci nigdzie wpisania opisu strony itd.

wiesz o co to moze chodzic?

Ad.1. Admin zablokował rejestrację - nic tu nie zrobisz.

Ad.2. Muszę troszkę przebudować funkcję wklejania haseł przy logowaniu do wp, bo u niektórych ludzi nie wkleja (to jest jedna z rzeczy, którą muszą zrobić w nowej wersji). Jest tu jakiś błąd.

A następny błąd wskakiwania z powrotem do formularza jest niestety niedoskonałością komponentu mozilli (prawdopodobnie błąd obsługi ciasteczek). Tak się dzieje na niektórych wersjach skryptu WP. W takim przypadku trzeba przełączyć się na silnik IE, otworzyć dany precel ponownie i zalogować się jeszcze raz.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam!

Dostępna jest nowa wersja 2.0c gecko, a w niej:

Trochę inne zarządzanie grupami i projektami. W wyglądzie różni się tylko tabelką i przeniesieniem przycisków na górę do menu. W kodzie zmieniłem jednak pewne metody, bo poprzednie sprawiały na niektórych komputerach problemy w odczycie folderów projektów.

W głównych ustawieniach jest link "porządki" wywołujący funkcję porządkowania i pakowania baza danych globalnych i poszczególnych projektów. Pakowanie zmniejsza rozmiary baz danych. Warto przeprowadzać to porządkowanie co jakiś czas.

Dodałem przyciski zaznaczania pozycji w liście wyszukanych adresów w module wyszukiwania nowych katalogów.

Pobierz: seo bohater demo

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności