Skocz do zawartości

Sporo stron i te same meta


Mev
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nadzieję że niedługo google zacznie indexować nowe strony mojego serwisu, jednak mam pewien dylemat:

Wszystkie strony (działy, artykuły, itp.) mają ten sam tytuł, opis, słowa kluczowe, czy to nie wpłynie jakoś źle na google?

Osobiście wolał bym mieć inne wartości meta dla każdej strony, ale niestety nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić (strona dynamiczna), więc są wszędzie te same...

- Post dotyczy https://kompz.org

A i jeszcze jedna sprawa: Czy te strony, które były zaindeksowane wcześniej mogą coś 'popsuć'? Wszystkie "stare strony" mam przekierowane na stronę główną...

Pozdrawiam,

Hubert

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Osobiście wolał bym mieć inne wartości meta dla każdej strony, ale niestety nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić (strona dynamiczna), więc są wszędzie te same...

Jak najbardziej powinienes miec inne na kazdej podstronie.

To, ze Towja strona jest dynamiczna to jest tylko i wylacznie ulatwieniem w tym przypadku.

Nie wiem jak wygladaja Twoje skrpyty, ale w taki sam sposob jak generujesz tytul artykulu i jego tresc mozesz generowac meta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Rozwiązanie z którego korzystam jest bardzo proste:

<?php



   if(!empty($go) and empty($art)) {

   if(is_file("strony/$go.php")) include "strony/$go.php";

   else echo "<h1>Brak strony!</h1><br /><div style="clear: both;"></div>";

   }



   elseif(!empty($go) and !empty($art)) {

   if(is_file("artykuly/$art.html")) include "artykuly/$art.html";

   else echo "<h1>Brak strony!</h1><br /><div style="clear: both;"></div>";

   echo "<div style="clear: both;"></div>";

   }

   else {

$tpath = "/srv/www/xxxx/";

include($tpath . "news.php");

     }

 

?> 

Działy oraz artykuły są to pliki .html includowane do index.php.

Może jesteś w stanie mi pomóc ze zrobieniem dynamicznym title i meta? Albo chociaż title...

Pozdrawiam,

Hubert

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no cóż ja nie widzę innego wyjaścia jak stworzenie tablicy ... albo w pliku, albo Mysql, która bedzie sie skłądała z nastepujących pól:

nazwa_artykulu; title; keywords; desc;

przykładowa zawartość:

gry_airline-tycoon; gra AirLine Tycoon; AirLine Tycoon, AirLine, Tycoon, poradnik; AirLine Tycoon - poradnik opisujący grę. Każde pomieszczenie opisane jak najdokładniej, wiele nowych ciekawostek.

Wiesz - nie zrobisz automatyzacji, jeżeli musisz pokazć tresć której nie ma. Gwarantuję ci jednak, zwiekszenie 2x ruchu w ciągu miesiąca po dokonaniu takich poprawek - tylko musisz to zrobić strannie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale jak tworzysz pliki, które potem dołączasz? Pewnie są tam jakieś nagłówki, tytuły itd.

Prawdę mówiąc określenie dynamiczna treść jest w tym przypadku trochę na wyrost, oczywiście widząc tylko ten fragment kodu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No coz, zgadzam sie z tym co

Prawdę mówiąc określenie dynamiczna treść jest w tym przypadku trochę na wyrost, oczywiście widząc tylko ten fragment kodu.

i podpisuje sie pod rada ktora

no cóż ja nie widzę innego wyjaścia jak stworzenie tablicy ... albo w pliku, albo Mysql, która bedzie sie skłądała z nastepujących pól:

nazwa_artykulu; title; keywords; desc;

Troche pracy w to wlozysz ale napewno CI sie oplaci.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja to mam tak:


<title>

<? if (isset($_GET['c']) && is_file("sciezka/titles/".$c.".title")) { include("sciezka/titles/".$c.".title"); } else { include("sciezka/titles/index.title"); } ?>

</title>

i trzymam titles w osobnych plikach z rozszerzeniem .title, majacych taka sama nazwe jak includowany do indexu plik

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kava - Wielkie dzięki! Działa bardzo dobrze. :D/

Prostota działania odpowiednia do prostoty mojego 'dynamicznego' serwisu :(

-- edit --

Jednak mam jeszcze problem, kod, który podała kava działa jeżeli w adresie jest jedna zmienna (index.php?c=cos), a jak ten kod powinien wyglądać dla adresu w postaci index.php?c=COS&art=COS2?

Tak abym mógł pobrać tytuł dla strony COS2.

Z góry przepraszam za być może głupie pytania, ale PHP nie jest moją mocną stroną, a przynajmniej wymaga jeszcze sporo nauki...

Pozdrawiam,

Hubert

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Tworzymy plik title.php i w nim tworzymy Tablicę w której kluczem będzie nazwa podstrony a wartością treść nagłówka title

title.php

<?php
$Title['default'] = 'Strona główna - nagłówek domyślny';
$Title['home'] = 'Strona główna';
$Title['kontakt'] = 'Kontakt';
$Title['nazwa_strony.....'] = 'Nasz nagłówek Title....';

itd........
?>

index.php

<html>
<head>
<title><?php 

include('title.php');

$page = (!empty($_GET['c'])) ? $_GET['c'] : 'default';

echo (!empty($Title[$page])) ? $Title[$page] : $Title['default'];

?></title>

Ten sposób jest najbezpieczniejszy i zarazem najszybszy i prosty (jeśli nie korzystamy z bazy danych).

Zmienna $_GET['c'] to zmienna w pasku adresu, która jest kluczem do wyświetlenia danego elementu z tablicy.

index.php?c=kontakt

wyświetli nam title: Kontakt

Pozdrawiam

Edytowane przez Krzysio H4

Hodowla psów - Psy rasowe King & Cavalier

stroje karnawałowe - Stroje dla dzieci, przebrania

świdnik - spółdzielnia mieszkaniowa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności