elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witajcie, Już za kilka dni rusza mój pierwszy wielki projekt, a mianowicie serwis oparty na WordPressie. Chciłabym sie Was poradzić jak go ukierunkować na bardziej "SEO friendly". Na początek chciałbym ,aby adresy kategorii miały formę: "nazwastrony.pl/kategoria1" Jak tego dokonać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrostr Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Był już dzisiaj temat o tym - settings->permalinks Ostatnio na blogu: Tania alternatywa dla xrumera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Zapewne chodzi o Ustawienia bezpośrednich odnośników - Opcjonalne Nie bardzo wiem, jak tam się połapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyan Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Nikt Cię za rękę nie poprowadzi, jeśli chcesz zrobić "wielki projekt" na WP, to może najpierw naucz się go obsługiwać? gieldatekstow.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jeżeli nie wiesz takich podstaw, to nie wiem jakim cudem to będzie WIELKI projekt. Poszukaj, popróbuj - inaczej się nie nauczysz. bodylike.pl - naturalne kosmetyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Chyba się nie zrozumieliśmy co do tych przyjaznych linków:) WP nie oferuje takiej funkcji w PA. Potrzebna jest do tego pewna modyfikacja, ja właśnie próbuje ją znaleźć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 To o czym piszesz... czyli te linki to gra nie warta świeczki... akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrostr Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jest, pod opcjami które Ci podałem settings->permalinks Ostatnio na blogu: Tania alternatywa dla xrumera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 @piotrostr Tylko że za pomocą tego czegoś w panelu nie da się zrobić takich linków... Tylko poprzez modyfikację kodu... akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 o kurcze, robiłem tym sposobem co dał piotrostr na localu i miałem krzaczki, więc myślałem że są jakieś bugi..wybaczcie Na stronie działa idealnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrostr Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 No to nie załapałem - kategoria "zabawa z linkami" ma mieć url /kategoria1 ? czy "zabawa z linkami" ma być /zabawa-z-linkami/ ? edit: czyli tak jak pisałem, nei ma za co Ostatnio na blogu: Tania alternatywa dla xrumera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Forma podana przez Ciebie jest bardziej polecana..ale czy ja wiem, ta moja propozycja chyba tez niezła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrostr Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Nie wiem w dalszym ciągu o co ci chodzi, więc pasuje Zobacz jeszcze tutaj: https://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=permalink Ostatnio na blogu: Tania alternatywa dla xrumera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliot Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 To co podałeś jest w porządki otrzymuje wtedy nazwastrony.pl/category/kategoria1 Ja chciałbym otrzymać nazwastrony.pl/kategoria1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrostr Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 To dodaj sobie w "base category" albo po pl "aliasie kategorii" po prostu znacznik "-" i będziesz miał prawie tak jak chcesz adres.pl/-/kategoria1 Ostatnio na blogu: Tania alternatywa dla xrumera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.