Xann Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 IP ma bardzo duże znaczenie Kiedyś wraz z NOONE przeprowadziliśmy testy w tym kierunku wyniki okazały się druzgoczące na korzyść różnorodnych IP , strona linkowana z jednego IP widniała w czeluściach wyszukiwarki podczas gdy linkowana z rożnych IP pięła się do góry Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ja aktualnie prowadzę pewien test którego dodatkowym ubocznym wynikiem jest test na ip i domeny bardzo ładnie wychodzą. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ognos Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 w ostatnim tygodniu przenioslem 160domen z 1 na 38IPkow, za jakis czas napisze jesli cos sie ruszy w pozycjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Xann, zastanawia mnie ten wasz test na różnorodność ip, czy mógłbyś napisać coś więcej o tym? Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 test był bardzo prosty 10 linków z 10 serwisów na tym samym IP czyli na subdomenie kontra 10 linków z 10 serwisów na różnych IP , pozycjonowanie strony były normalnie podobne , hasło typu "drewniaki" niszowe Domena z 10 róznych IP była w top10 druga latała kolo 30-40 Raczej taki test każdy sobie może powtórzyć Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Kaczmarek Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 O ile mi wiadomo, to im więcej różnorodności w IP (blok c, blok d) tym lepiej? Pozdrawiam Michał Kaczmarek "If you aim for the mountains, you will hit the plains, if you aim for the sky, you will hit the mountain peaks" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nutado Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 test był bardzo prosty 10 linków z 10 serwisów na tym samym IP czyli na subdomenie kontra 10 linków z 10 serwisów na różnych IP Problem nie w jednym IP. ale w tym, że linki były na subdomenach jednej domeny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 również mam wrażenie, że aż takiej różnicy w IP nie ma, tym bardziej że moje testy pokazywały z lekka coś innego... jeżeli faktycznie były subdomeny(10) na jednym IP kontra 10 domen na różnych IP, to nieco inna sprawa;) Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Problem nie w jednym IP. ale w tym, że linki były na subdomenach jednej domeny... Dlaczego ? Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Xann dobrze wiesz, że link z subdomeny dla domeny głównej nie daje takiej mocy, jak link z innej domeny. wiesz dobrze o czym mówimy Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 ale Xann nie napisał, że z subdomen na domenie A linkował do tej domeny A napisał, że: z 10 subdomen (1 IP) linkował stronę A z 10 domen na róznych IP linkował B - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansenator Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 ale Xann napisał, że: z 10 subdomen (1 IP) linkował stronę A z 10 domen na róznych IP linkował B I o czym to świadczy? Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Test Xanna niemiarodajny , ale wiadomo, że "postrzeganie" przez google linków jakby były z niezależnych serwisów daje dużo lepsze rezultaty niż linki z naszych serwisów (do samych siebie). Dlatego łączyć zaplecza w grupy po kilka serwisów, które rozmieszczamy na różnych adresach IP i domenach, które nie będą powiązane pomiędzy sobą informacjami we WHOIS. Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 I o czym to świadczy? o tym, że nie napisał o linkowaniu z subdomeny A na domenę A - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.