Skocz do zawartości

Czy Google mnie prowokuje - podpuszcza?

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Content, a możesz tak z ciekawości powiedzieć przy jakiej ilości odsłon masz taki CTR ?

Chodzi Ci o ten średni, ze wszystkich stron? "Od ostatniej płatności" jest to 59622 odsłon. Nadmieniam, ze wiele z tych stron dopiero zdobywa pozycje, ale jest to codziennie dość zbliżony CTR.

P.S. Wracając do tematu - dzisiaj jest 16 odsłon tej strony i pięć klików, więc O.K.

No luuuudzie nie jesteśmy pępkami świata, a 100$ dla wielkiego G nie jest takim problemem żeby od razu tworzyć teorie spiskowe !!! Jak mają zbanować to zbanują, nawet jeśli nie zawiniłeś, a możesz robić ich w jajo i nie zbanują. Co ich obchodzą tacy pojedynczy userzy...

Ctr na standartowym poziomie to okolo 0,5-1%. Za 17% mozesz poleciec.

Się uśmiałem !!!

Możesz mi powiedzieć, skąd wyczarowałeś tą oszałamiającą informację że za 17% można polecieć? - wybacz, ale śmiać mi się chce.

0,5-1% to może jest i standardowy, ale dla Ciebie, jeśli nie umiesz sobie zoptymalizować odpowiednio reklam ;)

Nienaturalny to dla mnie jest CTR 35%

Jest to jeden z najwyższych u mnie, przeciętnie dzisiaj na wszystkich stronach średnio 17%. Jednak weź pod uwagę, że wszystkie strony są ściśle tematyczne i są poradnikami (porady prawne, wskazówki, etc.) i rekalmy są tematyczne, bardzo dobrze dopasowane.

Przede wszystkim zależy to od ilości gości i budowy strony. Utrzymanie takiego CTR przy paru tys. osób dziennie raczej graniczy z cudem. Są też strony, gdzie by dotrzeć do szukanej treści trzeba 3 razy kliknąć, więc i automatycznie CTR spadnie, lepszym wyznacznikiem jest chyba pozycja "Przychód z AdSense / 1000 odwiedzin" w Analytics'ie

Mam stronę o pewnej grze online. Są na niej reklamy GA, położone nieinwazyjnie, ale w wartościowym (moim zdaniem) miejscu. Trafność reklam jest średnia, ale zasadniczo pokrywa się z zainteresowaniami odwiedzających.

Przy milionie wyświetleń mam CTR na poziomie 0,19% :) (i 40$ na koncie) :(

Dodam, że reklamy są obrazkowe, poniewaz na tekstowe nikt nie zwracał uwagi.

Nie marudźcie :)

Się uśmiałem :)

Możesz mi powiedzieć, skąd wyczarowałeś tą oszałamiającą informację że za 17% można polecieć? - wybacz, ale śmiać mi się chce.

0,5-1% to może jest i standardowy, ale dla Ciebie, jeśli nie umiesz sobie zoptymalizować odpowiednio reklam :)

Nie z każdej strony da się wyciągnąć CTR na poziomie kilkunastu procent - więc to co piszesz to przesada. Dla jednych stron normalnym jest ~1%, więc nie zawsze to jest kwestia "optymalizacji" (ale także zawartości).

No ja nie napisałem, że 17% można wyciągnąć z każdej strony, napisałem tylko, że głupoty pisze, mówiąc, że można "polecieć" przy takim CTR.

Napewno dla niektórych normlanym CTR jest ~1%, ale niech nie generalizuje i nie pisze, że takie CTR jest standardowe dla wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności