Pomyslowy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Dopiero zacząłem się bawić w pozycjonowanie na amatorskim poziomie, a już powoli się gubię w tym wszystkim. Mam kilka hostingów, kilka domen u różnych operatorów, trochę śmieci na darmowym hostingu itd itp to masa danych - hasła, loginy, adresy. Do tego do każdego katalogu, wordpressa, joomli itd - hasła i loginy. Jakie macie sposoby na ogarnięcie tego? Ja na razie założyłem sobie po prostu taki notatniczek gdzie to notuje i trzymam w szafce ze wszystkimi dokumentami do której właściwie nikt oprócz mnie nie zagląda. Ale może bardziej doświadczeni koledzy poradzą coś lepszego Pozdrawiam Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaviorek Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 na bieżąco zapisuję sobie dane do pliku TXT, każdorazowo wymyślam inne hasło, typu: a34Hk4b, jak mi się nazbiera trochę to drukuję i usuwam z pliku, zbieram nowe... i tak dalej... tym sposobem mam już kilka kartek z hasłami :] dla mnie jest wygodnie, nie mam problemu, szybki znajduję hasła które szukam, te często wpisywane pamiętam... minus tego taki, że jak nie mam przy sobie kartki to nie mam szansy na odgadnięcie hasła którego nie pamiętam, aż strach pomyśleć co się stanie jak mi te kartki gdzieś zaginą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Moje narzędzie to Firefox, w nim mam wszystko, od stron, zakładek, zapisanych haseł itp. Do tego co jakiś czas to eksportuję do pliku. Kiedyś spisywałem do terminarza, notatnika... ale teraz... zbyt leniwy jestem Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielack Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Jeden arkusz xls z nazwą domeny i registarem, drugi z nazwą domeny i hostingiem gdzie domena jest zaparkowana a trzeci ze spisem stron, typem serwisu itp. Katalog plików txt z loginami do serwerów, domen i resztą tej masy danych. Jeden taki pakiet mam na "gwizdku" przy kluczach a drugi (na bieżąco synchronizowany) na dysku laptopa - oba w zaszyfrowanych TrueCryptem katalogach. Faktycznie, Firefox z opcją zapamiętywania haseł jest niezastąpiony, a plugin pozwalający wyeksportować te dane - nieoceniony. Mnie z kolei interesuje w jaki sposób zarządzacie setkami serwisów? Są do tego jakieś fajne narzędzia (mogą być jak najbardziej płatne)? pozdrowienia Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja wszystko trzymam w autorskim programie a linki itp niestety jade recznie - zajmuje wieki ale lubie miec wszystko pod kontrola, zobaczyc, sprawdzic itp Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Mnie z kolei interesuje w jaki sposób zarządzacie setkami serwisów? Są do tego jakieś fajne narzędzia (mogą być jak najbardziej płatne)? co masz na mysli mowiac "zarzadzanie" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehow Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ja uzywam roboforma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekg Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Hmmm, Panowie, jak sie nazywa ta wtyczka do FF która pozwala wyeksportować zapamiętane hasła / loginy ? ... i wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Hmmm, Panowie, jak sie nazywa ta wtyczka do FF która pozwala wyeksportować zapamiętane hasła / loginy ? Password ExporterDo tego dodam, jeszcze, że TC jest niezastąpiony oraz Excel też bardzo przydatny, linki, domeny z datami itp. Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 ja uzywam takiego malego programiku do hasel, Kee cos tam, sprawqdze w domu, zapisuje tam domene, ip, hosting, hasla do ftp, admina, itd, osobno w excelu lista domen opis, zaplecze, itd. teraz kabinuje zeby zrobic baze w accesie. poprzednio dobrze mi sie sprawdzalo trzymanie wszystkiego na drupalu na localhoscie Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeq Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Opera hasła, TC do ftp haseł i spis domen (ważność, operacje, SWL, przeznaczenie, co zainstalowane) w arkuszu Radeq blog - już mniej o SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Arkusz kalkulacyjny z OpenOffice , zrobiłem sobie formatowanie warunkowe jak mi domena/hosting sie kończy za 3 miesiace to tło komorki jest zielone jak za 2 miesiace to pomaranczowe jak za miesiac to czerwone jak czas minął to czarne ; Jeden rzut oka wystarczy , w pozostałych kolumnach danego wiersze dodatkowe informacje , hasła itp. Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Maximus Marius, a moze byc podrzucil mi taka templatke? Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Pamiętajcie o regularnych backupach dla tych danych. Naprawdę. Niedawno padł mi dysk i mam ostatnio małą gehennę próbując to wszystko znowu pozbierać do kupy. zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 A ja zapisuje hasła w FF ;d Ogólnie nawet do skrzynek email nie znam swoich haseł A do hostingów itd jak chce wejsc to korzystam z opcji przypominania hasła Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.