k3rn3l Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wszyscy wiedzą jakie jest powiązanie youtube z googlarką i teraz najważniejsze, czy jeśli umieścimy filmik na naszej stronie to gugiel zdobędzie więcej informacji o naszej stronie ? Nie wiem jak to wygląda technicznie od strony flasha i playera... Bardziej mi chodzi tutaj nie o indeksację ale o cichą analizę naszej witryny przez gugla.... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivellios Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No toż to przecież oczywista oczywistość, że Gugiel zaraz łyknie twoje loginy i hasła do MySQL'a, Cpanelu i FTP, jak wejdziesz na swoje konto to się zdziwisz Tak na poważnie, to nie wydaje mi się, aby Google zbierało jakiekolwiek informacje o naszej stronie poprzez samo umieszczenie na niej filmiku z jutjuba. Najwyżej zapisze jakieś informacje o użytkowniku oglądającym film. Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yavaho Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jeżeli mają Cie prześladować jakieś poejrzenia to zawsze możesz uzyć innego playerka, ktory czyta filmy z youtube np: jw player . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Getka Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Umieszczając filmik z youtube zdobywasz cenny link do swojej strony na podstronie Youtube (chodzi o link "Statystyki i dane"). Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo. Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 gogiel i tak ma wszystkie potrzebne mu infomracje bez filmków ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Tak przez yt są zbierane wszelkie możliwe dane o witrynie tak jak przez każde inne narzędzie jakie instalujesz czy umieszczasz u siebie na witrynie. Informacja jest obecnie najdroższym towarem na świecie i właśnie z tego powodu zbiera się ich jak najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alumilut Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Tak przez yt są zbierane wszelkie możliwe dane o witrynie tak jak przez każde inne narzędzie jakie instalujesz czy umieszczasz u siebie na witrynie.Informacja jest obecnie najdroższym towarem na świecie i właśnie z tego powodu zbiera się ich jak najwięcej. I to jest cala prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Czyli generalnie jak wygląda sprawa. Niektórzy odradzają instalowanie GA ze względu na to, że guglarz zbiera informacje o naszej stronie a umieszczając filmik nie zbiera ich ? Jak to jest Waszym zdaniem ? Wiadomo, że jeśli nie ma nic na stronie googlowego, to wtedy jedynie mogą zbierać informacje z linków przychodzących i robotami które wlatują na naszą stronę.... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.