Cxz Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Pytanie jak w temacie - jaki skrypt wybrać na forum dyskusyjne? Postawić od razu na płatne rozwiązanie czy może darmowy FluxBB (zdaje się, że to dawne PunBB). Czy korzysta ktoś z FluxBB i mógłby podzielić się wrażeniami? Pozdrawiam, Cxz była... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkro Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Bez jakichś uzasadnień polecam SMF, ostatnio instalowałem nawet... matkro - 9 lat doświadczenia. mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 jesli myslisz powaznie o forum postaw na IPB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jeżeli zależy Ci na łatwym posypaniu się forum to też polecam SMF, jeżeli chcesz potrzymać dłużej to IPB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brave Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Spróbuj z MyBB a pieniądze zamiast włozyć na licencję IPB przeznacz na coś innego np. reklama Jeśli koniecznie coś z tego FluxBB vs InvisionBoard to weź IPB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najdmen.pl Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 SMF/MyBB a potem jak się rozkręci jakaś płatna licka Certyfikaty SSL 50% taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja polecam phpbb3, zalety: bezpłatny, wydajny, na bieżąco aktualizowany, istnieje bardzo dużo modów do niego Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja też już wole phpBB3 niż te te dziwolągi smf/mybb;) akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brave Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 dziwolągi smf/mybb Dlaczego dziwolągi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cxz Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja też już wole phpBB3 niż te te dziwolągi smf/mybb;) A jak z wydajnością i bezpieczeństwem phpBB3? Chyba w wersji oznaczonej literką 2 były to jego bardzo słabe strony? była... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mam Ci wymieniać teraz co mi się niepodoba w tych skryptach? Cóż... np. W mybb trzymanie styli, szablonów w bazie danych.. No nie dziwne? 100 razy lepiej by było jakby normalnie w pliku było... A jak chcesz coś zedytować, jakiś szablon to możesz tylko przez PA... nie nie dziwne? Do tego jeszcze przepakowane ajaxem... A jak wejdziesz w nowy panel SMF i zaczniesz sięd dziwić to wtedy sam się zapytaj czemu to jest dziwne... akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 bb3 spisuje calkiem dobrze - mam jedno na bb3 okolo 1k uu dziennie i jest OK, nie ma wodotryskow, ale ma wszystko co forum miec powinno ale jak ktos mysli o powazniejszej zabawie to jednak ipb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 IMHO... phpBB3 bez żadnych pierdółek jest bardzo dobre. A bezpieczeństwo jest wprost odwrotnie proporcjonalne do jego popularności.. Język jest jeden.. zasady te same... A dobrych programistów całe tłumy... Niewiem w czym IPB by miało być lepsze? Spojrzałem teraz w prawy dolny róg a tam 34 zapytań... no cóż pewnie czyta z cache bo czasami jest 40;) akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 IPB jest lepsze pod katem zarzadzania tym calym balaganem - przy wiekszym forum naprawde sie kilka funkcji przydaje - kolejna rzecz to wieksze fora dzialaja w wiekszosci na IPB i ludzie sa przyzwyczajeni do skryptu nastepnie swietny dodatek seo https://communityseo.com/ipb_seo.htm (niestety tez platny, ale uwazam, ze najlepszy - a przerabialem juz sporo dodatkow do roznych skryptow) zasoby zre tak samo jak przemo, wiec pod tym katem nie jest rozowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Większe fora w większości działają na vbulletin... i pod względem wielkości for to vbulletin miażdży wszystkie inne skrypty razem wziete... akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.