voximdo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, wpadłem ostatni na dość prosty temat dla forum . Otóż zapewne wielu z was miało problem, na który potrzebna była szybka odpowiedź . Biorąc przykład z jednego forum warezowego (wiem, wiem ... ), gdzie znajduje się dział Problemy, który jest bardzo aktywny, chciałbym stworzyć forum mające pomóc użytkownikom rozwiązać ich problemy (np. problemy z przejściem danej gry, wyborem komputera czy telewizora idt. ) . Żeby dodatkowo zachęcić użytkowników do pomocy na forum byłby dwa systemy punktów : 1. Zwykłe podziękowanie 2. Coś w stylu wirtualnych pieniędzy (sposoby na ich zdobycie to : zakup ich, udział w konkursach, lub przelew od innego użytkownika za pomoc), za te wirtualne pieniądze można by było zakupić jakieś symboliczne prezenty, lub nawet wypłacić je na swoje konto bankowe . I tutaj mam pytanie do was, co sądzicie o takim pomyśle ? Czy wypali ? Forum mam już praktycznie ukończone, ale zanim wykupie domenę chciałbym poznawać waszą opinię Z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
top10google Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 kazde forum jest po częsci po to zeby pomagac sobie nawzajem...wiec nie rozumiem gdzie tu innowacyjnosc pomyslu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wg. mnie nie wypali. Jak np. chce porade dotyczaca komputerow to ide na forum specjalizacyjne czyli np. pclab lub purepc. Jak bedziesz mial forum o pomaganiu wszystkim i dotyczace wszystkiego to nic z tego nie wyjdzie. Po drugie to ciezko bedzie rozkrecic takie forum, bo zauwaz, ze na kazdym innym dzial pomocy jest dodatkowy, a uzytkownikow trzyma tam dyskutowanie na rozne tematy z ich ulubionej dziedziny np. pozycjonowania. Natomiast nie wiem czy ludzie beda sklonni wchodzic na forum tylko po to, zeby odpowiadac na pytania. Co do tej wirtualnej kasy to bedziesz musial miec pewno dzialalnosc gospodarcza i jeszcze czuje ze niezle to bedzie zamotane, bo jest to przeciez pewien obrot pieniedzmi. btw. z tym Twoim pomyslem to kojarzy mi sie Yahoo Answers. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voximdo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ok, dzięki za opinie Jak się przemyśli troche to tak jak mówicie lepiej wejść na forum poświęcone danej specjalizacji . Dobrze że jeszcze domeny nie kupiłem Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dobrze że jeszcze domeny nie kupiłem Tak, tak... Przy obecnych cenach domen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b2rt0sz Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wątpię, by to wypaliło, gdyż musiał byś zebrać specjalistów z wielu dziedzin, a do tego jest potrzebny kapitał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrBullet Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Yahoo Answers. Pyszny Precel | Katalog stron Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 kolega spedzil kupe czasu robiac biznes plan, zbierajac kapital, piszac skrypty i tak od razu sie poddal? dobrze ze chociaz domeny nie kupil, zawsze to jakas oszczednosc Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolryb29 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Domena 1pln, forum już napisane, hosting pewnie jakiś masz... Co Ci szkodzi spróbować? A może się uda... Osuszanie budynków :: Nowoczesny katalog stron SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voximdo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Forum było oparte na gotowym skrypcie + lekko przerobione przeze mnie mody, serwer nie był jeszcze kupiony (forum konfigurowałem na tymczasowym serwerze), więc tak dużo nie straciłem Jedynie trochę czasu na konfigurację forum + pisanie wyjaśnień itd. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Co Ci szkodzi spróbować? A może się uda... ...a jak nie to zawsze jakieś zaplecze iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Wracając do tematyki forum - takie fora zaczęły powstawać od kiedy w Polsce jest Internet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Fora się już przeżyły. Teraz w modzie są serwisy społecznościowe. Z tej tematyki to np. https://helpers.pl/ https://pytamy.pl/ zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.