Witer Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Ponieważ zostaliśmy odrzuceni z różnych względów mniejszych lub większych a pomysł mi się spodobał to zapraszam wszystkie osoby chetne do stworzenia jednego wielkiego zaplecza tematycznego. Proponuję: - kazdy dodaje po 2 precelki z rożnych IP - każdy ma konto i dostęp do wszystkich precli - każdy jest zobowiązany do umieszczania artykułów we wszystkich preclach - ustalimy procedurę tak aby wszystkie precle były wartościowe i żeby żaden nie czuł się opuszczony - każdy użytkownik dodając arta musi z niego podlinkować innego arta z danego precla w którym publikuje - żadnych linków wychodzących - na początku - arty i precle powinny być podlinkowane z zewnątrz - zobaczymy co będzie po miesiącu lub dwóch - jeśli projekt wypali - a wierzę że tak będzie - to możemy dodać jeszcze po jednym preclu i aż do skutku - jak osiągniemy żądany site i wartość precla to... wiemy co Projekt jest długo terminowy - jeśli zrezygnujesz to twój precelek przechodzi na inna osobę, która zapłaci za domenę i hosting - twoje linki zostają. Myślę że to uczciwe... Regulamin musi być przestrzegany. Zapraszam do zgłoszeń i opinii oraz dodawanie sugestii. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michat Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 - żadnych linków wychodzących - na początku to że niby na jakim skrypcie?;> Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu... Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Od siebie dodam że zgłaszać się mogą wszyscy - więcej contentu, więcej siły... Zapraszamy również użytkowników poprzedniego projektu. Zapraszamy! Biuro Rachunkowe Nowy Sącz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkus Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 a powiedzcie jak macie zamiar tego wszystkie pilnować?? to jest nierealne przy 50 precelkach a napewno będzie ich więcej, ponadto ile precelków na ilu różnych IP was by satysfakcjonowało ?? 100IP / 500 precelków ?? pytam bo buduje coś podobnego samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witer Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Hej, Michat, jeśli chodzi o skrypt to oczywiście Wordpress jest dość popularny jeśli chodzi o precle. Są różne cmsy - wszystko do ustalenia. Co do linków to chodziło mi o to aby na początku nie było linków wychodzących tylko wewnętrzne linkowanie. Oraz linkowanie do danych precli lub własnych artów ale nie z precli biorących udział w projekcie. To wszystko po to aby serwisy zdobyły największą możliwą wartość. Kolego Sirkus, Nie idziemy tu na ilość tylko na jakość. Ja sam myślałem aby lista zamknęła się w 10 - 15 preclach na początek każdy z innego IP - żaden problem. Na razie to wszystko, jeśli macie inne pytania to zapraszam. Zapraszam chętnych do zgłoszeń. Jest tylko jedno założenie - unikalne treści... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michat Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Co do linków to chodziło mi o to aby na początku nie było linków wychodzących tylko wewnętrzne linkowanie. Oraz linkowanie do danych precli lub własnych artów ale nie z precli biorących udział w projekcie. To wszystko po to aby serwisy zdobyły największą możliwą wartość. a linki autora skryptu? tutaj masz ze dwa wychodzące na starcie, o to mi chodziło;p Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu... Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszaty Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Skoro i mnie zaprosiliście do dyskusji to pozwolę sobie wtrącić moje dwa grosze. Zacząłbym od ustalenia dokładnych wymagań co do precli. Może koledzy z tego większego projektu udostępnią nam specyfikacje swego wzorcowego precelka. Jeśli nie no to korzystając z własnych doświadczeń i ciekawych opisów trzeba by coś takiego zaproponować. Gdy już będziemy wiedzieli jak to będzie wyglądać trzeba zadbać o domeny (może jakieś stare) i hosting na różnych IP. Jak będą podstawy spełnione to ruszamy dalej czyli wartościowy content i linkowanie. Ważne jest by każdy wiedział o co toczy się walka i zamieszczał tylko unikalne treści. Żeby nie trzeba było walczyć każdego dnia ze złymi artykułami. Dlatego jestem za tym by może nie iść w ilość a jakość. Ustalić nie ile precli jesteśmy w stanie stworzyć, a ile utrzymać i regularnie rozwijać. Warto by ustalić ile artykułów jesteśmy w stanie publikować w trakcie tygodnia powiedzmy. Unikalnych artykułów. Jeśli zadbamy o precle i sprawimy, że będą wartościowe możemy myśleć o ewentualnym rozwoju nawet na zasadzie status autora u nas za dostęp do innych dobrych precli. Co do linkowania to jako że działamy jako grupa to staramy się o wszystkie precle. Reasumując. Proponuje działać na mniejszą skalę ale jak najlepiej. Dobry skrypt, dobry content, dobre linkowanie i sukces murowany. A w raz z jakością możemy myśleć o ilości. I najważniejsze - postawić precla to godzina roboty. Dbanie o jego prawidłowy rozwój już trochę więcej czasu pochłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 ustalimy procedurę tak aby wszystkie precle były wartościowe i żeby żaden nie czuł się opuszczony no tak ... snutny precel mógł by np. lagowac boty googla ... żadnych linków wychodzących to że niby na jakim skrypcie?;> nofollow Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witer Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Osoby zainteresowane zapraszam do wysyłania do mojej osoby wiadomości prywatnych. Powstała strona do tego projektu. Prześlę adres w odpowiedzi. Zapraszam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witer Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Jeszcze tylko dwa miejsca wolne... Nie zwlekaj, dołącz do ambitnych ludzi chcących stworzyć wartościowe zaplecze... Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.