Skocz do zawartości

Przekierowanie po czasie

BeeR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z góry przepraszam jeżeli gdzieś było już takie pytanie. Troche szukałem jednak nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Może mi pomożecie.

A więc mój problem jest taki. Zmieniłem adres strony z www.mojastrona.net na www.mojastrona.pl. Na serwerze z www.mojastrona.net zrobiłem przekierowanie 301 za pomoca .htaccess do strony www.mojastrona.pl. W google ładnie wszystko się zmieniło, adres jest nowy jednak nie przeszło PR i od około miesiąca mam go na poziomie =0. mam zainstalowany w Firefoxie plugin wyświetlający PR w momencie wpisania adresu www.mojastrona.net PG=5 jednak gdy przełączy się na nowy adres momentalnie spada do PR=0 a nawet PR=n/a. Czy da się jakoś zrobić aby to PR przeszło na nowy adres ??

Druga sprawa to taka.

Dotyczy tych samych adresów co wyżej...

Chciałem zrobić aby na www.mojastrona.net przez pare sekund wyświetlana byłe reklama (lub inny plik html/php) a następnie nastąpiło przekierowanie na adres www.mojastrona.pl.. oczywiście aby PR i pozycja w google została przeniesiona :P

Czy da się to zrobić.. jezeli tak to prosiłbym o pare linii kodu.

W google ładnie wszystko się zmieniło, adres jest nowy jednak nie przeszło PR i od około miesiąca mam go na poziomie =0.

PR aktualizowane jest raz na kilka miesięcy. Musisz czekać do następnego update PR. Swoją drogą, była aktualizacja stron, zaktualizowało mi na nowym adresie, ale nie zaktualizowało starego adresu na którym zrobiłem niedawno 301...

Chciałem zrobić aby na www.mojastrona.net przez pare sekund wyświetlana byłe reklama (lub inny plik html/php) a następnie nastąpiło przekierowanie na adres www.mojastrona.pl.. oczywiście aby PR i pozycja w google została przeniesiona :DCzy da się to zrobić.. jezeli tak to prosiłbym o pare linii kodu.

Nie da się. Albo rybka, albo pipka.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

możesz zrobić przekierowanie w php a nie w .htaccess i poprzedzić je reklamą, ale nie wiem jak potraktuje to google. Najlepiej żeby było samo przekierowanie.

Nagłówków przecież nie wolno wysyłać po treści, a przekierowanie jest nagłówkiem. Nie wiem, czy zastosowanie mety refresh by pomogło, ale wątpię...

prawdopodobnie musisz poczekać do update pr , wtedy google zacznie wyświetlać "przeniesione pr". 

W moim przypadku juz dosc dawno temu to bylo pr przeszedl na nowy adres niemal natychmiast podobnie jak linki. Gorzej,ze na Onecie pojawila sie nowa domena, ale Onet linkow nie przeniosl, mimo iz adresy podmienil. Wie ktos jak sobie z tym poradzic?

oki wczoraj zrobiłem przekierowanie po czasie.. i dzisiaj zdziwienie.. google pod moim słowem kluczowym głównym zindeksowało mój stary adres (ten na którym jest przekierowanie po czasie) na 1 miejscu, a strone na którą prowadzi przekierowanie zrzucił na 3 miejsce... to chyba nie działa tak jak powinno :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności