kob22 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) strony np. firmowe z małym site też muszą dostawać jakieś punktya nie 3 punkty za stronę jak w e-weblinku Jak mają PR czy BL to dostaną trochę. A tutaj ide o głowę, że jest więcej subdomen niż firmówek. Na wykresie widać ile wczoraj/dziś doszło (sub)domen, a ile doszło site, więc to raczej nie firmówki, ale prawie bezwartościowe subdomenki . Edytowane 13 Listopada 2008 przez kob22 (L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulfik Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) kob no co ty ;D przeciez to sa wartosciowe firmowki na subdomenach ... wiekszosc to pewnie firmowki firmy markov albo firmy rss generate Edytowane 13 Listopada 2008 przez Kulfik Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik- NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotlink.pl Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 w takim razie ludzie ktorzy maja unikalny content moga spokojnie odinstalowac gotlinka:)po co sie meczyc skoro i tak nic za to nie dostane? 1. Jestem pewien że nie znasz nowej punktacji więc skąd Twoje takie myślenie? 2. Algorytm nie przewiduje punktacji "nic" lub "prawie nic" tym bardziej za "dobre strony" 3. Bez id stron/y o której myślisz trudno cokolwiek napisać o zmianach jakie w danym przypadku nastąpią. Startowaliśmy z hasłem "GotLink.pl premiuje małe i dobre strony, stworzone dla ludzi" - zmiana naliczania punktów tego nie zmieni, nadal tak będzie. Można także dyskutować jakie to strony "małe i dobre"... - nie mając jak wyżej napisałem konkretnego przykładu podam może tylko że każda wartościowa strona realnie zyska. Czy po zmianach zyskają strony z małą ilością linków wychodzących? - tak, zyskają. Czy po zmianach zyskają strony z dużą ilością linków wychodzących? - mniej ale także zyskają gdy PR>0 No to kto w końcu straci?!! - strony z dużą ilością linków gdy ich PR<1. Prawda jest taka że wszystkim nigdy nie dopasujemy a najbardziej będą protestować Ci których zmiany najbardziej dotkną... Zdajemy sobie sprawę że ilość stron może gwałtownie się obniżyć za kilka dni ale to tylko o te strony które w ostatnim czasie najmniej wnosiły do systemu, czyli najmniej dawały korzyści każdemu z nas. Stoimy na stanowisku że ważna jest ilość domen w systemie ale ważniejsza jest jego skuteczność. Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linkówSeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 @mb - mi według licznika dochodzą linki normalnie dziś Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Jak to mówią tak "dobrze żarło, i zdechło" nie widzę tutaj winy twórców Gotlinka, może trochę bo dopuścili do tego stanu rzeczy, a krótko mówiąc, przypadkiem wpadłem na pół miliona subdomen, sprawdzam dalej inne domeny po tysiąc subdomen. Mam nadzieję, że zostanie to jakoś rozwiązane, bo bardzo źle to wróży. Mar. Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er! Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Znowu są jakieś problemy ze strona, ładuje się bardzo wolno lub wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolryb29 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Można by zrobić wersję light dla użytkowników niechcących takich bajerów jak Ajax, które zajmują czas? Osuszanie budynków :: Nowoczesny katalog stron SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie limitu na ilość subdomen z obrębu jednej domeny do np. 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloski Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie limitu na ilość subdomen z obrębu jednej domeny do np. 5? a może nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 A może dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie limitu na ilość subdomen z obrębu jednej domeny do np. 5? a może nie bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 z informacji jakie uzyskalem (mam nadzieje ze sie nie wygadalem? ) zostanie przyjety troche inny system im wiecej subdomen tym kolejne beda mialy troche mniejszy bonus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) im wiecej subdomen tym kolejne beda mialy troche mniejszy bonusAle co to da? Mniejszą ilość punków właścicielowi, a linki nadal będą się tam wyświetlać, i jak napisałem wyżej, jest tego np. 2x więcej niż obecnych domen w systemie. Mar. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Mar Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 ale zlego widzisz w subdomenach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Może faktycznie wprowadzić drastyczną redukcję punktów za każdą subdomenę > 5 ? im wiecej subdomen tym kolejne beda mialy troche mniejszy bonusAle co to da? Mniejszą ilość punków właścicielowi, a linki nadal będą się tam wyświetlać Zgadza się to nie jest rozwiązanie bezpośrednie ale pośrednio takie zasady spowodują że ludziom przestanie się opłacać ładować kolejne subdomeny do gotlinka - moim zdaniem jednak trochę zbaczamy z właściwej dyskusji - co stanowi problem: tysiące nowych subdomen czy jakość stron jakie na tych subdomenach się znajdują ? iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relons Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Wydaje mi się, że powinna być graniczna ilość subdomen na domenę, po przekroczeniu której system nie przydzieli już punktów. Jaka mogłaby być to wartość? Dla mnie limit 20 subdomen na domenę byłby całkiem sensowny. [EDYCJA] chociaż z drugiej strony inne systemy nie stosują takich ograniczeń. Trzeba byłoby odpowiedzieć na pytanie jak wpłynie na ilość punktów w obecnym systemie wprowadzenie takich zmian. Edytowane 13 Listopada 2008 przez relons Sprawdź liderów systemów wymiany linków: linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi