zamulek Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 interesuje mnie jeszcze odpowiedź na drugą część pytania: jeżeli włączyłem sprawdzanie indeksowania dla 200 stron to on sprawdza automatycznie wszystkie strony www.google.pl, pytam bo wujek G. odmówił na chwilę posłuszeństwa i poprosił o wpisanie słowa że nie jestem robotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Sprawdzanie zindeksowania powoduje odpytywanie czyli wysłanie do google żądania GET https://www.google.pl/search?q=site%3Ahttp%...tymalizacja.com. Stosowanie sprawdzania z rotacyjnych DC zaimplementowane w programie powinno uchronić usra przed ewentualnym czasową blokadą na IP. Należy pamiętać, że przy korzystaniu z innego oprogramowania przykładowo do sprawdzania pozycji, lub gdy kompa mamy w sieci firmowej, itd wszystkie wysłane żądania z danego IP się sumują co może być przyczyną nieoczekiwanej blokady na IP. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 mam wersję 2.4.0 i po kliknięciu w menu konfiguracja programu nie przechodzi na właściwą zakładkę, nie wiem czy to normalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Faktycznie jest to malutki bug z wywołaniom zakładki konfiguracji z memu głównego, ale jest dostępna w głównym oknie: HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mion: mi brakuje takiej opcji (chyba, że jest ale nie widzę) - gdy sprawdzamy zaindeksowanie wpisów możemy sobie usunąć wpisy, które zostały już zaindeksowane i pingować tylko niezaindeksowane. Niestety nie widzę opcji, aby po usunięciu zaindeksowanych wpisów móc sobie zapisać w pliku czy nawet skopiować ctrl +c te, które nadal są nie zaindeksowane. Przydałoby się to, aby np. wrzucić je dalej do SWL, czy RSS. Można, to co prawda ręcznie zrobić, ale przy dużych ilościach to mija się z celem. Jakbyś takie coś dorobił kiedyś to było by nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Taka opcja jest w zakładce: Menu główne => Sprawdź zindeksowanie => [sprawdź] => [Zaznacz zaindeksowane] => [usuń zaznaczone z bazy programu] Co do dodatkowych funkcji to przy czasie pomyślę nad ich wprowadzeniem HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 @Mion wiem oczywiście że kliknąć idzie, ale jak jesteś na tej formatce w innej zakładce to po naciśnięciu z manu Konfiguracja Programu nic się nie dzieje, jestem estetą i sam piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Nie stanowi to najmniejszego problemu, bo zakładka konfiguracja jest dostępna w głównym probogrami z każdego poziomu, a jest ich aż trzy https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=716991 Przy następnych zmianach naprawię ten błądzik ... HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 nie wiem czy ktoś już Cie o to pytał, w czym ten program jest napisany ? chodzi mi o język Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Znając Mion-a to będzie C++ od Borlanda , zgadłem czy nie ?? Alternatywna metoda to użycie "PROTECTiON iD" Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 C++ Borlanda HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbA Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Sprawdzanie indeksacji ograniczone jest (póki co) do google. Czy istnieje szansa, że W kolejnej wersji dojdzie opcja wyboru (yahoo itd. )? 美しい琥珀ジュエリー|琥珀アクセサリー専門オンラインジュエリーショップ。 - Co to jest? Język japoński dla początkujących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Tak HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupiciel Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 A jak sobie radzicie z banem za sprawdzanie zaindeksowanych podstron na stałym IP? Pomimo sprawdzania po zdefiniowanych jak przeleci mi pierwsze 100 linków to potem Google wywala, że nie jestem człowiekiem i trzeba czekać 24h. Jakaś opcja na proxy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 @Jakaś opcja na proxy? > będę musiał trzeba dopisać HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.