Dzidek794 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam. Mam swoje zaplecze (śmietnisko) gdzie jest baza 10 000 linków i od każdego jest do nowych. Linkowałem to, że by mi indeksowało strony a następnie chciałem je dodać do systemu wymiany linków, że by dostać punkty. Wczoraj miałem zaindeksowanych (prosze się nie śmiać od paru dni dopiero linkuje go) 166 podstron - sprawdzałem do końcowych stron były wszystkie. Dzisiaj jak sprawdziłem to napisało, że jest 144, ale było tlyko 5 stron i jak wszedłem na ostatnią to pisało, że zaindeksowanych tylko 48 . Czytałem trochę i zauważyłem, że nagła wyindeksacja podstron jest to objaw bana. Czy na pewno jest to ban? Czy mam już panikować czy nie? Może ktoś już miał podobny problem? Aha to zaplecze jest na subdomenie. Oraz mam drugie pytanko np. tworze subdomeny na domenie z około 2-3. Na nich instaluje Qlweby i czekam aż ludzie dodadzą dużo swoich linków. I tu moje pytanie skoro to są linki do innych stron czy za to będą minusowe punkty w systemach wymiany linków oraz czy to się opłaca(w jakim stopniu)? Za wszystkie odpowiedzi będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 1. To nie jest objaw bana. Może za każdym razem zbierasz dane z różnych DC i stąd ta "obniżka". Wahania występują często, nie jest to tak, że site idzie wyłącznie i konsekwentnie do góry. 2. Czytaj regulaminy SWL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanchez Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Tak samo mam 2 tygodnie na top 10 a teraz skacze z top20 do top 30 poza tym konkurencja nie spi wiec nie dziw sie a roboty czesto tak maja ze wywalaja stronki tym bardziej jesli sa to smieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.