muzycom Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam. Proszę was o poradę. Od początku grudnia stałem się członkiem interesu rodzinnego Buduję stronę oferującą usługi i produkty tylko jednej marki. Strona tematycznie jest związana z naszymi usługami. Została zaindeksowana na początku grudnia. Jej site systematycznie rośnie. Na chwile obecna to około 30 stron docelowo koło 70. Są to głównie porady dotyczące stosowania naszych produktów. Chcę dalej rozbudowywać stronkę, jednocześnie robiąc sobie zaplecze. W planach: - sklep - forum - encyklopedia branżowa - katalog branżowy - moderowany Wszystko w jednej tematyce. Największy priorytet kładę na stronę. Chciałbym, aby z artykułów, które się na niej znajdują, było linkowanie bezpośrednio do sklepu. Pytanie jak to najlepiej optymalnie poukładać na serwerach? Linkować między sobą będą: strona i sklep forum i strona forum i sklep katalog i encyklopedia Pozostałe linkowanie: katalog -> strona encyklopedia -> strona Wymyśliłem to sobie w następujący sposób: (nie ukrywam, że koszty niestety mają znaczenie) 1 serwer - strona + forum (forum w subdomenie?) 2 serwer - sklep i katalog na innej domenie (tu mam największe wątpliwości (czy to ma sens ? :/ )) 3 tani serwer - encyklopedia Wszelkie uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Car Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Wymyśliłem to sobie w następujący sposób: (nie ukrywam, że koszty niestety mają znaczenie)1 serwer - strona + forum (forum w subdomenie?) 2 serwer - sklep i katalog na innej domenie (tu mam największe wątpliwości (czy to ma sens ? :/ )) 3 tani serwer - encyklopedia Wszelkie uwagi mile widziane. Bardzo dobry pomysł , weź wszystko w nazwa.pl będzie Ci bardzo łatwo tym zarządzać i postawić jeszcze możesz parę domen pod zaleczę na tych serwerach które weźmiesz Z powodu spadku SITE punktów brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Machnij to wszystko na subdomenach, zrób wspólne dla wszystkich główne menu, na którum bedzie wszystko co wymieniłeś i po kłopocie. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gielo Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 nie polecam nazwa.pl osoby co mają lub mieli na tym hostingu swoje zaplecze powiedzą Ci dlaczego. Jest też spoeo wątków na ten temat na PiO Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę. Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 nazwa.pl na taki serwis nie jest dobrym rozwiązaniem. Śmieci tam można trzymać, ale jak coś poważnego to raczej nie. Poczytaj sobie w dziale o hostingu. Najlepiej bierz kei.pl lub home.pl (ja mam ten drugi, ale teraz o nim różne słuchy chodzą, ja bynajmniej nie narzekam). Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Pracowałem wcześniej w sporym sklepie internetowym i byliśmy z nich zadowoleni. Sam więc mogę Home polecić. Bardziej mnie interesuje sama koncepcja użycia innych ip niż najlepszy hostodawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.