PAND1 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czy ktoś zna może jakąś książkę na temat pozycjonowania (albo e-book). Nie chodzi mi tu o gotowy przepis na wypozycjonowanie strony, bo wiadomo że nikt takiej wiedzy nie poda nam na srebrnej tacy. Chodzi mi o książkę która szczegółowo wyjaśniała by działanie przeglądarki. Coś jak "Symfonia C++" dla programistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Spójrz pod menu po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAND1 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Spójrz pod menu po prawej Wygląda interesująco ale działaniu wyszukiwarki poświęcili niewiele, a mi właściwie głownie wlaśnie o samą wyszukiwarkę chodzi, w e-bookach o pozycjonowaniu zazwyczaj wyjaśniają tyle "robot google wchodzi tędy, wychodzi tamtędy" A ja chciałbym poznać ten temat dogłębnie, jak to się wszystko odbywa z poziomu programu. Ale może przeczytam i coś tam będzie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEGE Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Każdy z nas chciałby to wiedzieć.... Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 prócz Googla nikt nie wie jak działa robot to, że wchodzi na stronę robi co trzeba i wychodzi to max co jest Ci potrzebne Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 A ja mam inne pytanie. Czy opłaca się inwestować w książkę/książki o SEO? Czy znajdę w nich coś więcej niż jest napisane tutaj na forum i w innych darmowych zasobach internetowych? Mam zamiar zakupić książkę na temat SEO jednak jeżeli znajdę w niej te same informacje, które umieszczone są na tym forum czy gdzieś indziej w internecie i nic ponadto, to w takim razie wolę spędzić czas przy szukajce forumowej + google, i mieć do dyspozycji więcej niż jedną opinię autora książki ;] Travian Gadu Gadu Telefonia GSM - auto-blog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Pozycjonowanie to jest prosta sprawa wystarczy przeczytac to forum, i masz połowe tematu za sobą potem to juz tylko testy test testy, a na sam koniec i tak przyjdziesz zapytac dlaczego moja strona wpadłą w filtr. A z ksiązek jest jedna ale ciężko ją dostac czyli "Pozycjonowanie z e-weblink.com" Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 suchy tak oplaca się zaleta to fakt poukladania danych, jak i przedstawienie koncepcji przez autora. Informacja czesto mowiaca o tym samym moze byc przedstawiona na wiele sposob i nadal mało zrozumiała. Przeczytaj forum - stwierdzisz że ci mało zainteresuj się czyms konkretnym jak książka, nie tylko by poznać SEO ale także to co chciał przedstawić autor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEGE Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 A ja mam inne pytanie. Czy opłaca się inwestować w książkę/książki o SEO? Czy znajdę w nich coś więcej niż jest napisane tutaj na forum i w innych darmowych zasobach internetowych? Mam zamiar zakupić książkę na temat SEO jednak jeżeli znajdę w niej te same informacje, które umieszczone są na tym forum czy gdzieś indziej w internecie i nic ponadto, to w takim razie wolę spędzić czas przy szukajce forumowej + google, i mieć do dyspozycji więcej niż jedną opinię autora książki ;] 30-50 zł to nie jest spora inwestycja. Nawet jak nic ciekawego się z ksiązki nie dowiesz, to przynajmniej ładnie wygląda na półce Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Każdy początkujący pozycjoner powinien obowiązkowo przeczytać książkę Michała a dopiero potem zadawać pytania na forum Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkeb Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Hmm kazdy nowy na forum bedzie zmuszony do dolaczenia swojego zdjecia z ksiazka oczywiscie wierzymy ze została przeczytana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson_ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Teraz dolar nisko stoi, to ze stanów można nawet kilka pozycji sobie sprowadzić niedrogo, oczywiście jeśli zna się język. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilsener Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 30-50 zł to nie jest spora inwestycja https://sklep.nakom.com.pl/?page=shop/flypa...;product_id=142 - 19,90 Książki są fajne - można czytać do poduchy zamiast męczyć oczy przed kompem, fajny sposób uzupełniania wiedzy - po przeczytaniu choćby rozdziału już jesteś tak łebski, że mózg uszami wychodzi Brydżowy Blogas | Konwencje brydżowe, tabela IMP | ABC brydża - naucz się grać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starling Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ja bym tu raczej polecał książke Pawła Kobisa niż Michała.Książka Michała zawiera kompletne podstawy Książka Kobisa zawiera więcej interesujących informacji. UX+SEM=ROI! mail:dszpak(malpa-at)gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.