L23 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wiadomo, że google ma swoje metody na sprawdzanie czy strona zainteresowała odwiedzającego czy nie. Osoba wchodzi z wyszukiwarki na załóżmy pierwszą stronę i nie znajdując tam czego szukała wraca do wyników i wybiera kolejną. Czyli dla googla strona nr1 traci punkt w rankingu. Jeśli wiele razy to się powtórzy strona traci dużo punktów i w konsekwencji spada w wynikach. Oczywiście jeśli ktoś użyje przycisku wróć to google nie dowie się że ta osob powróciła nie znajdując istotnych informacji na stronie na której była, ale około 2-3% użytkowników wpisze ponownie adres wyszukiwarki lub użyje jakiegoś skrótu do wyszukiwarki i jeśli ta osoba ponownie wpisze fraze na którą wcześniej wyszukiwała to znaczy, że nie znalazła odpowiedzi wcześniej i google będzie już wiedziało której stronie odjąć punkcik Może byłby to dobry sposób na konkurencje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 O czym Ty do nas piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariosoft Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Czas przebywania na stronie nie jest wskaźnikiem dobrej strony dla danej frazy. Ale google w jakimś stopniu i ten współczynnik bierze pod uwagę zapewne, jednak algorytm ten jest bardziej skomplikowany. xhtml + mathml = matematyka Forum matematyczne Kamerzysta Toruń, wideofilmowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Jak wyżej (mmarek), zalecam usunięcie wątku. If I could have my wasted days back Would I use them to get back on track? Stop to warm and karma’s burning Or look ahead , but keep on turning? -------------------- - Metallica Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liszek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 A moim zdaniem ta odważna teza może mieć jakiś sens. Po co Google udostępnia damrowe Google Analitics. Jasne w pewnym stopniu napewno w celu analizowania Adwords, ale czy tylko po to????? Jest to jedyny darmowy tak dobry system statystyk WWW, a przy okazji Googlowi naprawdę może wiele powiedzieć o serwisie i jego wartości na zadane słowa kluczowe. Liszek Interesuje Cię nurkowanie Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski? Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3g0rz Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 W tej chwili Google raczej jeszcze zbyt powaznie tego czynnika prawdopdobnie nie bierze, ale docelowo bedzie to glowny czynnik oceniajacy strone, obecny system oparty glownie o linkach nie jest skuteczny. Mysle ze bedzie to wygladalo tak: 1. Uzytkownik szuka jakiegos hasla. 2. Wchodzi na strone A. 3. Przeglada strona A ale po przeczytaniu jej i nie znalezieniu sadysfakcjonujacych wynikow zamyka ja, ale cos tam sie dowiedzial (+5pkt) 4. Wchodzi na strone B - zaspamowany smietnik 5. Uzytkownik widzi ze to smiec - zamyka odrazu okno (google: -10 pkt). 6. Wchodzi na strone C 7. Znajduje poszukiwana informacje, czyta i wiadmo duzo czasu na niej spedza (+10pkt). 8. Uzytkonik jako ze znalazl to czego szukal nie wchodzi na strone D = koniec poszukiwan (strona C kolejne +10pkt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja natomiast widzę to tak: 1. Uzytkownik szuka jakiegos hasla. 2. Wchodzi na strone A. 3. Przeglada strona A ale po przeczytaniu jej i nie znalezieniu sadysfakcjonujacych wynikow zamyka ja, ale cos tam sie dowiedzial: a) dowiedział się niewiele +5pkt dowiedział się całkiem całkiem +10pkt c) dowiedział się dużo dużo +20pkt 4. Wchodzi na strone B - zaspamowany smietnik 5. Uzytkownik widzi i oczom nie wierzy, przegląda, szuka, zastanawia sie o co tu chodzi, jest na stronie 20 minut +100pkt 6. Wchodzi na strone C 7. Znajduje szybko poszukiwana informacje, czyta i zamyka -20pkt P.S. Taki żart to tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iguana Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ciekawe teorie ale nie wiem czy to nie było by za łatwe do nabijania sztucznego ruchu przez różne boty i proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkane Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 4. Wchodzi na strone B - zaspamowany smietnik ... i w tym momencie czuje zew natury i idzie do toalety, później robi sobie kawę i właśnie przyszedł listonosz, na stronie przebywał 65 minut i 37 sekund +900pkt 5. Uzytkownik widzi i oczom nie wierzy, przegląda, szuka, zastanawia sie o co tu chodzi, jest na stronie 20 minut +100pkt Niestety przez toaletę, listonosza i kawę stracił czas i musi już wyjść. +0pkt Taki żart to tylko Wiem Panowie, jakkolwiek i cokolwiek nie będziecie pisać to czas przebywania na stronie nigdy nie będzie wpływał na pozycje. Za dużo niewiadomych, nawet szybkość czytania jest indywidualna a jeśli dochodzi do tego obcy język i słownik to ..... GA też nie może wpływać na wynik, w chwili zniknięcia licznika na głównej stronie Google było coś około 8,5 mld stron przeszukiwanych. Nie będę się nawet zastanawiał ile tych stron Google przeszukuje teraz, nawet jeśli w GA mają 100mln stron to jest kropelka w internecie, więc IMHO dużo pracy przed Google by GA miało wpływ na wyniki. Z cyklu "Przysłowia Polskie":- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 mkane, z całym szacunkiem, ale wprowadzasz wszystkich w błąd, przecież za 65 minut i 37 sekund jest 598pkt Istnieje jeszcze jedna możliwość. Mianowicie, aby nie liczył się czas przebywania w np. toalecie to stronie będą umieszczone odpowiednie przyciski: idziemy na stronę - klik, wracamy - klik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L23 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Wystarczy odrzucać skrajne wyniki, zarówno z jednej jak i drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 a ja myśle, że jak urzyszkodnik wejdzie na strone i zrobi Ctrl+C to strona dostanie 20K pkt PS. Grz3g0rz czy Ty nie pracujesz przypadkiem w dziele marketingu szeptanego google ?? Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3g0rz Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Grz3g0rz czy Ty nie pracujesz przypadkiem w dziele marketingu szeptanego google ?? Niestety nie, pracuje wrecz dla jego konkurencji (o ile na naszym krajowym rynku mozna mowic o konkurencji dla Googla, ale na wschodzie - Rosja, Chiny juz G. tak pewnie nie stoi). Niemniej kilka rozpraw i prac mniej lub bardziej teroetycznych i praktycznych przerabialem, wiec mam juz wypracowane pewne wlasne mniej lub bardziej trafne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertyuiop Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Sprawdzałem to (pisałem o tym kiedyś) i z testów wynikało że: - Współczynnik odrzuceń jest warunkiem wpływającym na pozycję; - PPV ma również znaczenie i wpływ na pozycje serwisu; Powyższe czynniki głównie wpływają na stabilność pozycji. Oczywiście mają znaczenie na zasadzie wagi. Przy 20 UU dziennie i łatwych frazach, są praktycznie nie zauważalne, ale na serwisach gdzie jest dość spory ruch da się zauważyć i wpływ. Konkluzja: wywalić GA i/lub robić serwisy które zainteresują userów, dobrze linkować wew. serwis najlepiej w zawartości. "Dopiero gdy wolna wola znowu zaskoczyła, przerwali bieg po torze przeszkód ich własnej konstrukcji." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 - Współczynnik odrzuceń jest warunkiem wpływającym na pozycję;- PPV ma również znaczenie i wpływ na pozycje serwisu; to ciekawe - możesz zdradzić metodologie ?? bo moje dane na coś takiego nie wskazują Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.