Skocz do zawartości

[Startup] Web-Tools.pl - Twoje Zaplecze, Monitoring Pozycji

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś się u mnie nieźle skaszaniło z phpProxy. Czy tylko u mnie te nowe phpProxy v.5 niepoprawnie wskazują IP? Pokazuje mi adres IP serwera z WT, a nie zdalnego serwera z plikiem phpProxy. Nie mogę też dodać nowego adresu phpProxy. Wyskakuje mi informacja, że adres dodany poprawnie, lecz nie pojawia się w spisie. Wcześniej phpProxy działało poprawnie.

Dzięki za odpowiedź! Przybliż jeszcze na czym polega moduł "Agencja SEM", bo nic nie znalazłem na WWW

Rozważcie jeszcze, bo tego teraz chyba nie ma, żeby móc personalizować raporty dla klientów. Jestem podwykonawcą usług SEO dla kilku firm - oni sprzedają usługę pozycjonowania klientowi, ja ją robię od strony technicznej, oni od strony sprzedażowej i odpalam im prowizję. Natomiast klient o moim istnieniu nie wie. Zleceniodawcy chcieliby mieć możliwość personalizowania raportów w oparciu o swoją wizualizację, logotyp itp. Bez sensu żeby każdy z nich kupował swoją instalację Web-Tools.

Przybliż jeszcze na czym polega moduł "Agencja SEM", bo nic nie znalazłem na WWW

Wytłumaczenie można znaleźć na 26 stronie instrukcji:

Moduł agencji SEM przygotowany został z myślą o firmach zatrudniających niezależnych pozycjonerów. Pozwala na utworzenie dedykowanych kont dla zatrudnionych podwykonawców.

Użytkownik taki może w pełni zarządzać witrynami przypisanymi do jednej wybranej przez Administratora kategorii. Pozostałe witryny i kategorie pozostają dla niego niedostępne. Nie może też dokonywać zmian w kosztorysach czy pozostałych ustawieniach skryptu.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zauważył ktoś u siebie może, że system tak jakby nie wyrabia w zliczaniu pozycji na stronie głównej.

TOP3, TOP10

Porównanie: wczoraj - dzisiaj?

Przykładowo:

Wczoraj TOP3: 200

Dzisiaj TOP3: 150

Wczoraj TOP10: 210

Dzisiaj TOP10: 151

Spadków: 42

Wzrostów: 57

Czysta matematyka się nie zgadza.

pobiera nam plik w którym są tylko nagłówki

Zostanie to poprawione

Czysta matematyka się nie zgadza.

Spadki/Wzrosty dotyczą wszystkich pozycji nie tylko top3/top10. Dodatkowo domyślnie zliczane są wszystkie wyszukiwarki ( monitorowanie np. 3 wyszukiwarek potroi ilość fraz )

W obecnie dostępnej wersji występować mogą różnice top3/top10 w wypadku wielokrotnego odświeżania niektórych fraz,

kolejna aktualizacja planowana na ten tydzień usuwa problem.

Jeśli to możliwe, prosiłbym o dodanie do aktualizacji na głównej stronie (np. tuż pod "Monitorowane witryny") informacji ile fraz zostało już sprawdzonych danego dnia np. x / y (z %) - bo przy dużej liczbie fraz tak naprawdę nigdy nie wiem ile już zostało sprawdzonych, a ile nadal czeka na sprawdzenie.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Tak na wszelki wypadek dodam (jeśli miałoby to wejść w życie), żeby były zliczane w tym zestawieniu tylko frazy aktualnie monitorowane - jeśli jakieś strony mają zatrzymane monitorowanie, to powinno być traktowane, jakby ich nie było.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

2 sprawy, co to może być:

podczas dodawania nowej domeny (biała pusta strona) domena nie dodaje się, wcześniej ok. miesiąca temu skrypt był przenoszony między serwerami, czy możliwe że brakuje jakiegoś pliku, tylko kwestia jakiego

zlicza Wam poprawnie site po wgraniu aktualizacji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności