Skocz do zawartości

Mapa strony

Gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mapa strony rzeczywiście zwiększa pozycję w wyszukiwarkach? I czy musi być koniecznie w formacie .xml czy może być .html?

Pozdrawiam

PS. Czy rzeczywiście słów kluczowych nie może być więcej niż 10? ;)

mapa nie zwiększa (co kolwiek to znaczy) pozycji w google, mapa może pomóc w zaindeksowaniu podstron

co do słów kluczowych to możesz mieć ich tyle ile chcesz, w pozycjonowaniu nie chodzi o ilośc słów kluczowych, a o ustawienie strony na te słowa kluczowe w wyszukiwarkach

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Co do słów kluczowych to zapewne chodzi Ci o te z keywords. Może być więcej niż 10 ;) ale nie ma co przesadzać z ilością i trzymaj sie raczej aby ni ebyło tam więcej niż 256 znaków wraz ze spacjami. Czy coś to daje? Nie zaszkodzi :P

[*] Ku pamięci Pawła

Jeśli oceniam Twoją stronę to traktuj to jako uprzejmość.
Nie zadawaj mi szczegółowych pytań - za to mi płacą.

Prowadzisz newsletter? Poszerz bazę odbiorców!
Katalog Newsletterów i E-zinów - WWW.INFOMAIL.PL

E-mail marketing po mojemu
Wybierasz się do Krakowa? Kraków www.vivakrakow.com

I o to mi chodziło :D Dzięki!

A automaty służące do katalogowania dają coś, czy nie? Np. Adder? Sorry za głupie pytania, ale jestem amatorem. I czy znacie jakąś stronkę z rankingiem najlepszych katalogów www, gdzie warto ręcznie dodać swoją stronę.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o katalogi to - https://www.katalogiseo.info/

A skrypty.... Jeżeli coś dają to tylko dla katalogów które są robione na jakimś popularnym skrypcie. A i to nie zawsze dodają poprawnie. Coraz więcej katalogów broni się przed spamem i stosuje tokeny i inne zabezpieczenia. Z większością z nich skrypt sobie nie poradzi.

Co do Addera.

www.thesunrise.pl - Mój blog

www.katalog-web.pl - Mój katalog stron - SEO friendly i na autorskim systemie

Jeśli chodzi o katalogi to - https://www.katalogiseo.info/

A skrypty.... Jeżeli coś dają to tylko dla katalogów które są robione na jakimś popularnym skrypcie. A i to nie zawsze dodają poprawnie. Coraz więcej katalogów broni się przed spamem i stosuje tokeny i inne zabezpieczenia. Z większością z nich skrypt sobie nie poradzi.

Co do Addera.

Ale te katalogi mają PR 0 w większości... To nie ma nic do rzeczy?

EDIT: Już nieważne, ślepy jestem ;)

Edytowane przez Gość

Po pierwsze można tam jak już pewnie zauważyłeś sortować między innymi po PR. A po drugie jak już było pisane nie raz od jakiegoś czasu PR nie jest już tak ważne jak kiedyś. PR zmienia się często i nieoczekiwanie więc strona która teraz jest w PR wysoko może spaść nagle i na odwrót. Poza tym każdy link się przydaje i warto dodawać do katalogów nawet z niskim pr. Jedynie co trzeba uważać żeby nie dodawać do zbyt dużej ilości katalogów w jeden dzien no i patrzeć czy dany katalog ma linki bezpośrednie itp. Katalogi w zbiorze który podałem wyżej są SEO friendly więc można je uznać za bezpieczne pod tym względem.

www.thesunrise.pl - Mój blog

www.katalog-web.pl - Mój katalog stron - SEO friendly i na autorskim systemie

• 4 tygodnie później...