PromoPager Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Na temat tego jego progrmaiku w formie EXE już nic nie pisze. Lecz to co piszesz T-WEB to błąd Podatki - owszem. Ale kasa fiskalna NIE JEST OBOWIĄZKOWA przy sprzedaży oprogramowania (chyba, że ktoś przekroczy wartość sprzedaży opisaną w stosownej ustawie - 20000/40000 zł w roku) - jest obowiązkowa, jeśli elementem sprzedawanego towaru jest nośnik informacji (płyta CD z programem, itp.). Oprogramowanie sprzedawane na użytek publiczny - osobom nie posiadającym firm - trzeba wystawiać paragon - tego nie obejdziesz (mam swoje biuro rachunkowe i jestem na czasie z tego zakresu) Także wszyscy którzy sprzedają masowo (więcej niż 1 szt) dla osób prywatnych - MUSZĄ mieć kase fiskalną i nabijać na paragon. Ja to wykonuję i nie widzę problemu by inni tego nie robili A ta kwota 40 tys to się odnosi wtenczas gdy nie potrzebne są paragony - sprzedajemy oprogramowanie np. tylko firmom Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-Web Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Lecz to co piszesz T-WEB to błądOprogramowanie sprzedawane na użytek publiczny - osobom nie posiadającym firm - trzeba wystawiać paragon - tego nie obejdziesz (mam swoje biuro rachunkowe i jestem na czasie z tego zakresu) Także wszyscy którzy sprzedają masowo (więcej niż 1 szt) dla osób prywatnych - MUSZĄ mieć kase fiskalną i nabijać na paragon. Ja to wykonuję i nie widzę problemu by inni tego nie robili A ta kwota 40 tys to się odnosi wtenczas gdy nie potrzebne są paragony - sprzedajemy oprogramowanie np. tylko firmom W kwestii posiadania biura rachunkowego - jeśli to jako klient, lepiej zmienić biuro. Dopóki oprogramowanie nie znajdzie się na nośniku pamięci, kasa fiskalna nie jest wymagana (odsyłam do tekstów copółrocznych rozporządzeń ministra finansów, ew. do opracowania: https://www.vat.pl/zwolnienia_i_wylaczenia_...iskalna_722.php + dodać należy bezwzględny nakaz posiadania kasy dla osób sprzedających olej jako paliwa płynne oraz ostatnio usługi reklamowe) i dopóki nie zostanie przekroczony obrót kasowy w wysokości 20.000 zł w pierwszym roku i 40.000 zł w każdym kolejnym (łączna sprzedaż dla firm i osób fizycznych). Tyle w tej kwestii. Profesjonalne tworzenie stron internetowych, programowanie - T-Web Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speed666 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 No na DevC++ to nie wygląda. Ale czy musicie tak bardzo jechać po człowieku który sam to zrobił - napracował się a Wy jeszcze rzucacie mu mięso. Swoją drogą - zabezpiecz go bardziej mi odblokowanie pełnej wersji bez klucza zajęło 45 minut. Program świetny - niedługo go kupie. wózki widłowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwin Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Przy pobieraniu adresów z poczty wyskakują błędy ;/ blog o oszczędzaniu darmowy portal randkowy darmowe poradniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniq Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 To ciekawe Sylwin, że pomimo tak wielkiego zainteresowania tym programem dopiero teraz to zobaczyłeś Owszem, raz nie mogłem pobrać z konta poczta.o2.pl, ale wtedy cała poczta nie działała, bo w przeglądarce też nie mogłem się zalogować. A druga sprawa to trzeba poczekać aż informacje o ilości wiadomości pojawią się w programie przed ściąganiem danych z poczty... Ogłoszenia nieruchomości Szwecja Nieruchomości Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamsiu Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja wracam do pytania: To jest cena brutto? Bo ja chciałbym FVAT lub paragonik. Otrzymałem odpowiedź, że istnieje możliwość wystawienia faktury ale wtedy cena idzie w górę o 22% PS. Pan Mion chyba bardzo nie chce mi sprzedać tego programu. Pisałem kilka razy, że jestem zainteresowany zakupem programu i otrzymaniem faktury ale jak na razie cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-Web Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja wracam do pytania: To jest cena brutto? Bo ja chciałbym FVAT lub paragonik. Otrzymałem odpowiedź, że istnieje możliwość wystawienia faktury ale wtedy cena idzie w górę o 22% To w takim razie, jeśli bez faktury, to sprzedaż na czarno, jak widać. Mion: wiesz, czym to grozi? Profesjonalne tworzenie stron internetowych, programowanie - T-Web Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Czy brak odpowiedzi jest równoznaczne ze sprzedażą na czarno ? Przy czasie wprowadzę pewne mofyfikacje więc chwilowo wstrzymałem sprzedaż programu. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkus Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Także wszyscy którzy sprzedają masowo (więcej niż 1 szt) dla osób prywatnych - MUSZĄ mieć kase fiskalną i nabijać na paragon. A ja paragonu za kupno addera nie dostałem. To, że kupiłem addera bez VAT nie oznacza że nie należy mi przesłać paragonu. To jak go dostarczysz już jest Twoim zmartwieniem, a nie klienta. Co do opinii addera, to wystarczy w nim trochę pogrzebać i jest cacy - ja nim linkuję niektóre arty. Mion koncepcja programu mi się podoba i są w nim rzeczy, których mi w MaxPresie brakuje, ale wolę jeszcze poczekać, aż wszystko na pewno będzie działać. Mam jeszcze pytanko - jak będzie załatwiona sprawa z aktualizacją i czy w ogóle aktualizacje będą dostępne ? Pytam bo troszkę mi szkoda wydawać kasę na jeden sezon. A i jeszcze coś tam było wspomniane o IP - ja mam dynamiczny, więc jak proponujesz to rozwiązać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Aktualizacje - jeśli zaistnieje taka potrzeba, lub coś wymyślę to będę wprowadzał; IP - dynamiczny IP nie ma wpływu na funkcjonowanie programu, bo nie ma z nim związku; ----------------- Interesują mnie opinie użytkowników więc jak ktoś jest zainteresowany używaniem programu w pełnej wersji może do mnie napisać na PV i otrzyma kod aktywacyjny. Na dzień dzisiejszy przewiduję udostępnienie 5 kodów. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothen Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Bylbym wdzieczny za odpowiedz czy program nadal mozna kupic. Wyslalem zapytanie wraz z zamowieniem i danymi do faktury ale brak odpowiedzi... Pzdr Skuteczne pozycjonowanie stron i sklepów internetowych - Agencja SEO - E-Commerce 360 - Grupa iCEA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alumilut Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Witam. Dzisiaj postanowiłem dodać kilka artow i nagle widzę ze nic nie działa. Próbowałem nawet na własnych preclach i kicha. Czy tez tak macie?. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alumilut Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Witam. I to jest SUPORT. Dzieki Mion Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothen Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Dolaczam sie do podziekowan pozdrawiam Skuteczne pozycjonowanie stron i sklepów internetowych - Agencja SEO - E-Commerce 360 - Grupa iCEA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkus Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Mion mam kilka propozycji odnośnie programu. Jeśli planujesz jego rozwój to miło by było zobaczyć takie opcje : 1. Uzupełnianie tagów w preclach 2. Automatyczne sprawdzanie, czy wpis znajduje się w preclach i wyciąganie listy do pliku (.txt, .csv) 3. Opcja w której w tekście podajemy więcej linków, zaś program losuje 1 - 3 linki. Pozostałe nie wylosowane traktuje jako zwykły tekst. 4. Opcja automatycznego publikowania w preclach, do momentu aż nie uda się wygenerować unikalnego artykułu, wraz z możliwością konfiguracji do ilu precli ma wysłać treść (np. w zakresie od ID do ID precla). To by znacznie przyśpieszyło pracę. Gdyby powyższe opcje były to programik w 100% spełniałby moje oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.