Skocz do zawartości

Pojawiam się i znikam

kmiciu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po optymalizacji strony zaczęły się dziać dziwne rzeczy.

Ale od początku.

Przed optymalizacją:

Strona wisiała pod dwiema frazami na pozycjach ok 500 miejsca

• strona była w 5 językach
  • na stronę kierowały przekierowania z innych domen bliźniaczych, ale bez nagłówka 301
  • po wpisaniu adresu domeny następowało przekierowanie na podstronę, która faktycznie była stroną główną dla języka polskiego - bez odpowiedzi nagłówka 301
  • wszystkie podstrony miały ustawione Content-language na polski, nawet te w innych językach
  • deklaracja xml dla wszystkich podstron, nawet językowych była ustawiona na PL
  • wszystkie podstrony, również językowe, miały ten sam Title, Keywords, Description - pisany po polsku

Po optymalizacji:

Jedna z fraz zanotowała skok pozycji o ok. 100 oczek a druka.....i tu uwaga - pojawia się na 700 pozycji jednego dnia albo znika drugiego i tak w kółko.

Faktem jest że strona powoli się indeksuje a to co jest zindeksowane do tej pory to może ok. 30% całości.

• strona nadal jest w 5 językach - nie rozdzielałem ich na subdomeny
  • przekierowania z domen bliżniaczych kierują na stronę z odpowiedzią nagłówka 301
  • pod adresem domeny mam od razu stronę główną w języku PL
  • Content-language odpowiada faktycznemu językowi na podstronie w danej wersji językowej
  • deklaracja xml odpowiada faktycznemu językowi na podstronie stronie w danej wersji językowej
  • podstrony mają zróżnicowany Title, Keywords, Description - pisany w odpowiednim języku

I odwieczne pytanie. Czym to się skończy, bo się przyznam jak fraza wyleciała z indeksu to się przeraziłem.

Dodam tylko, że sprawdzanie allinanchor nic nie da bo nie jest linkowana z katalogów, tylko naturalnie na adres domeny z serwisów zaprzyjaźnionych i ma wysoki PR4.

Mam chyba to samo :)

Strona dość dobrze podlinkowana tematycznie + z systemów, wylatuje całkowicie z indeksu średnio trzy razy w tygodniu. Jeżeli jest, to tylko na nieliczne, określone frazy (z 10 linkowanych - na jedną jest w indexie i to na ~300 pozycji). Dziś nastąpiła zmiana - wróciła do indeksu na wysokich pozycjach, ale jako, że wcześniej też tak było, to raczej nie ma powodów do zadowolenia... bo znowu zniknie :)