juice99 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Zdaje się że w regulaminie jest punkt o tym że reklamuy nie powinny zwracać za bardzo uwagi swoim wyglądem. Więc raczej łamałeś... mylisz się, sprawa była dokładnie sprawdzana i konsultowana z ludźmi z googla (dyskusje są na forum digitalpoint) każdy dostępny kolor reklam jest zupełnie leglany, przy czym rzeczywiście każdy przypadek może być potraktowany indywidualnie. I jeśli zrobisz to w sposób odrażający i ustawisz 3 skyscrappery w pionie na środku a na dole czcionką 8 napiszesz coś o stronie, to możesz mieć kłopoty a co do : Tak, kolor boksow reklamowych. Pare(nascie) tygodni temu byly czerwone, teraz sa niebieskie muszę cię zmartwić - Google było na moich stronach podczas gdy moje reklamy były czerwone więc pomijając dyskusje ludzi na ten temat i potwierdzenie googla że to jest ok na forach zagranicznych - ja dostałem od nich osobiste potwierdzenie że to jest ok. Widzę że jak przeginać to w obie strony - albo łamać chamsko regulamin i nakłaniać do klikania (jak niektórzy), albo biegać po stronach i krzyczeć że łamią regulamin, mimo iż nie łamią (jak pan maciek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ascent Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Zdaje się że w regulaminie jest punkt o tym że reklamuy nie powinny zwracać za bardzo uwagi swoim wyglądem. Więc raczej łamałeś... Czytałem regulamin AdSense i nigdzie nie widziałem takiego punktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Mialem u siebie chyba przez dwa miesiącebloki 160x600 żarówiaste, czarny tekst. Łamałem zasady? :] Szy, widzialem Twoje zarowki 8) W przypadku juice99, chodzilo o sposob budowy strony. Bylo na takiej zasadzie, ze po lewej blok reklam, po prawej tez, a w srodku (pasek 30px) lista alfabetetyczna. oo Google ma w cache. muszę cię zmartwić - Google było na moich stronach podczas gdy moje reklamy były czerwone :?: ja dostałem od nich osobiste potwierdzenie że to jest ok. wczoraj dostales potwierdzenie (z automatu?), a jutro moga zmienic zdanie albo biegać po stronach i krzyczeć że łamią regulamin, mimo iż nie łamią (jak pan maciek). mam lepsze zajecia niz bieganie po stronach i raportowanie dla Google, kto i jak lamie regulamin. nie wiem, wydaje mi sie, ze nie czytasz z nalezyta uwaga tego co pisze. a szkoda - bo moglibysmy zakonczyc denna (i nic nie wnoszaca) dyskusje. EOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ascent Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 W przypadku juice99, chodzilo o sposob budowy strony. Bylo na takiej zasadzie, ze po lewej blok reklam, po prawej tez, a w srodku (pasek 30px) lista alfabetetyczna. oo Google ma w cache. Nie zakazuje tego regulamin. To twoja sprawa gdzie i jak umieścisz reklamy. Więc o co chodzi? https://google.pl/adsense/policies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Czytałem regulamin AdSense i nigdzie nie widziałem takiego punktu. sprawdzilem, bo przeszlo mi w myslach, ze cos takiego bylo. no i czytamy: BodźceStrony nie mogą zawierać żadnych bodźców skłaniających użytkowników do klikania w reklamy. Tyczy się to także zachęcania użytkownika do kliknięcia w reklamy lub odwiedzania stron reklamującego, jak również zwracania zbytnio uwagi reklam np. wyglądem. Te czynności są surowo zabronione, aby uniknąć potencjalnych wzrostów kosztów reklamującego... dostepne w Polityce Programowej. ale to sa pojedyncze i indywidualne przypadki. jak wspominalem - do czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragni Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 czy Google w ogóle ogląda te stronki z adSense? pod paru miesięcy nie potrafią naprawić ortografa na stronie, a co dopiero interweniować w sprawie pojedyńczej strony (dla niewtajemniczonych: przy reklamach graficznych pojawia się słowo "komentaż"). ps. na pewno wykrywają i upominają za załadowanie kilku kodów adsense na jednej stronie - ale to raczej robi automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juice99 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 można mieć kilka kodów adsense na jednej stronie, jeśli są tego samego właściciela (do 3) a do maćka - nie piszę przecież że zgłaszasz to googlowi, piszę że biegasz i krzyczysz na forum o łamaniu regulaminu - co robisz. w kwestii regulaminu, zacytuję: Strony nie mogą zawierać żadnych bodźców skłaniających użytkowników do klikania w reklamy. chciałbym zauważyć, iż wtapianie reklam w kolorystykę strony jest bodźcem zachęcającym do klikania w reklamy. zatem teoretycznie 90% serwisów adsense łamie ten punkt Jak będą chcieli cię wyrzucić to znajdą w swoim regulaminie odpowiedni przepis, bo teoretycznie prawie wszystkie serwisy w jakiś sposób łamią dany punkt. Czekałem ponad 3 tygodnie na odpowiedź w kwestii zgodności mojej strony z regulaminem, podczas gdy normalnie czekam tydzień. Oraz napisali mi wyraźnie że ktoś moją stronę odwiedził - sugerujesz że kłamią? Wiesz, nie wiem czy nie ma tam w regulaminie nic o oczernianiu Googla, moim zdaniem wylecisz z Adsense za takie teksty o albo taki punkt Aby uniknąć powiązań z roszczeniami dot. praw autorskich, wydawcy serwisów WWW nie mogą wyświetlać reklam na stronach z muzyką mp3, filmami, grupami dyskusyjnymi i obrazkami. grupami dyskusyjnymi i obrazkami? tu masz dopiero pole do popisu w kwestii interpretacji tego o, albo Strona nie może zawierać zepsutych linków, musi być działająca i łatwa w nawigowaniu fiu fiu, teraz wyobraź sobie że jakiś link ci przestaje działać na stronie a ty jesteś na urlopie przechlapane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deili Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 No to ja troche zejde z tematu. Czy takie "żarówy" dają wam w ogóle efekty ? Ja jak dałem zbyt odróżniające się od reszty kolory to była lipa. WebCam-LiveCam-kamery internetowe online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juice99 Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 zależy od treści strony. jak ktoś wchodzi na listę wildsteina to ciężko go zmusić do kliknięcia na reklamy z wielu powodów - chociażby z tego, że nie znajdzie tam reklam związanych z treścią strony poza tym on nie przyszedł oglądać reklam tylko sprawdzić konkretne nazwiska - ciężko tak nastawionego kogoś zmusić do kliknięcia dlatego super żarówy na środku strony są najskuteczniejsze. Natomiast jak masz stronę tematyczną i reklamy dokładnie związane z treścią strony to lepiej go przekonać że klikająć w reklamę naprawdę klika w część strony - np. podstronę na dany temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 21 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Czy takie "żarówy" dają wam w ogóle efekty ? W moim przypadku to był brak czasu i... błąd, po prostu. Po zmianie z żarówiastego skajskrapera na moduł 728x90 w identycznych kolorach jak serwis i umieszczony pomiędzy elementami serwisu, wszystkie wskaźniki skoczyły kilkukrotnie. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br7 Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 To jeszcze o łamaniu... Z punktu widzenia reklamodawców to jest trochę denerwujące. Na tej stronce nie wyświetlały się raczej reklamy w mojej tematyce, ale co jeśli za niedługo wpadną na pomysł dorzucenia kilku keywordsów aby google wylosowało droższe reklamy? Zablokuję całe AdSense i będę liczył tylko na kliki z wyszukiwarek? Głupota, dlatego myślałem, że oni jednak reagują na takie maile... a tu nic... Banki Internetowe Kredyty Mieszkaniowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpe Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Co do "żarówiastych" reklam - to z mojego doświadczenia wynika, że takie rzucające się w oczy reklamy mają właśnie NAJMNIEJSZĄ klikalność. Największą mają takie, które "wtopione" są w stronę i wyglądają jak zwykłe linki do podstron. A jeśli chodzi o reakcje Google na łamanie regulaminu... Jest tu wyraźna różnica między polskim Adsense a amerykańskim. Polski jest jeszcze w powijakach, co można zobaczyć choćby po reklamach ("Kto był pierwszy człowiek na księżycu" - ja nie wiem, czy tam w ogóle jakikolwiek Polak pracuje), i jestem gotów uwierzyć, że polski support w ogóle olewa wszystko. Za to amerykański działa, wiem to, bo na własnej skórze to odczułem na samym początku bytności w Adsense. Założyłem sobie konto, zaakceptowali mi stronę... a po miesiącu mi napisali, że jeszcze raz przejrzeli moją stronę (choć przez ten czas NIC w niej nie zmieniałem) i uznali, że jej tematyka jest niezgodna z ich regulaminem (to była strona o domenach internetowych). Akurat wiele mi to nie zaszkodziło, bo mam wiele stron z ich reklamami, ale trochę jest dziwne, że coś akceptują, a za miesiąc się okazuje, że to jednak jest nieregulaminowe. Dobre jest tak czy inaczej to, że zwykle jeśli coś im się na stronie nie podoba, to banują tylko tą stronę, a konto nadal jest aktywne i można spokojnie adsense'ować na innych stronach Co więcej, zarobki ze zbanowanej strony mi utrzymali i wypłacili (choć pewnie wynikało to z tego, że to oni zmienili zdanie o treści mojej strony - gdyby ban wynikał z mojego nieregulaminowego postępowania, np. zachęcania do klikania, pewnie tak łagodni by nie byli ) Moje domeny na sprzedaż znajdziesz tu: https://www.domeneus.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbart Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 że jej tematyka jest niezgodna z ich regulaminem (to była strona o domenach internetowych). dlaczego taka strona jest niezgodna z regulaminem ?? wyprzedaż domen. domeny od 300 pln idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beha Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 dlaczego taka strona jest niezgodna z regulaminem ?? Może uznali że taka strona istnieje tylko po to aby zciągnąc droższe reklamy. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbart Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 a zakładm, że oferuję pośrednictwo w rejestracji domen dla swoich klientów i robię jednostronnicową stronę z ofertą i wsadzam tam adsensy. Chyba nie ma powodu do bana ?? wyprzedaż domen. domeny od 300 pln idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.