weksel Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Witam wszystkich. Kilka miesięcy temu postawiłem forum na skrypcie phpBB, o tematyce motoryzacyjnej (strona znajduje się tutaj). W pierwszych kilku tygodniach gogiel zaindeksował 150 stron forum i wszystko szło w dobrym kierunku. Przez ostatnich kilka tygodni site gwałtownie zaczął spadać i zatrzymał się na 6 stronach! Forum się rozwija i codziennie są nowe wpisy. Co może być przyczyną braku indeksacji przez googla? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veal Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Może id sesji w linkach? Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weksel Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 A znasz może jakies wtyczki pod phpBB do przyjaznych adresów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 spider friendly Adwokat Środa Śląska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veal Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...st&p=182291 https://www.google.pl/search?q=static+url+phpbb Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weksel Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Wielkie dzięki za info. Zaraz zabieram się za instalację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunitas Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 mi bardzo ładnie indeksuje strony... a spider friendly zainstalowałam dopiero tydzień temu.... więc to chyba nie jest wina Session ID przykład --> https://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr= Ostatnio piszę o finansach na obcasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weksel Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Właśnie też się zastanawiam, bo na początku indeksował strony szybko i bezproblemowo. Napewno SF nie zaszkodzi, ale to może być coś jeszcze. Poza tym na jednej z moich stron gogiel - paradoksalnie - szybciej indeksuje strony z dynamicznymi url-ami (bez sesji, ale z parametrem), a statyczne strony php się nie indeksują, lub indeksują się wolno, więc chyba nie ma zasady. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 tez od niedawna mam SF, ale wczesniej tez nie mialem klopotow z indeksacja na 2 forum nie ma SF a jest kilkadziesiat tysiecy stron zaindeksowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerz Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Kilka miesięcy temu postawiłem forum na skrypcie phpBB, o tematyce motoryzacyjnej... Fajne to forum, ale nie ma regulaminu, nie ma kontaktu z administratorem i nie ma też działu technicznego, dlatego wytknę Ci tutaj te braki. Dodatkowo wyłączenie podpisów jest głupie i zniechęca do pisania. Jeżeli już tak bardzo boisz się linków wychodzących w podpisach, to ustaw im nofollow - Tobie nie zaszkodzą a na pewno zwiększą atrakcyjność forum. Pamiętaj, że aby brać trzeba też dawać, masz tego świetny przykład tutaj, na tym forum. Tam daleko w Himalajach powiesił się słoń na trąbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weksel Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Jeżeli chodzi o podpisy to nawet tego nie zauważyłem. Ostanio zainstalowałem SF - czy on nie wyłącza podpisów przypadkiem? A poza tym dzięki za uwagi, przydadzą się napewno. A nofollow mam zamiar włączyć, tylko jeszcze nie wiem jak A tak przy okazji.. czy SF powinien też likwidować sesje? Bo przepisuje adresy na statyczne, ale SID się dołącza dalej. Aha i jeszcze jedno: co powinno być w dziale techicznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 SF usuwa SIDa tylko botom, jako że je rozpoznaje. Tak więc tego nie zobaczysz, jeśli np. nie zmienisz useragenta. W przeciwnym wypadku nie mialoby to sensu Adwokat Środa Śląska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brad Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Jeśli chcesz rywalizować z np. https://forum.motocyklistow.pl/ to musisz się bardziej postarać Dodawaj linki z czasem się zaindeksuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Do tej pory miałem zerowe pojęcie o pozycjonowaniu, jednak dzięki temu Forum i Wam co nieco już wiem i nawet udało mi się nieźle (wg mnie) moje FORUM wypozycjonować [na przykład na zapytanie 'meble BRW Częstochowa - 2 pozycja, podobnie 'salon orange mysłowice']. W tym miejscu chciałem podziękować wszystykim postującym na tym forum Mam jednak pytanko - czy jeśli ustawię na forum, że tylko zarejestrowani użytkownicy mogą czytać posty to robot google da radę je 'przeglądać'? Pozdrawiam rafallski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 niby jakim cudem mialby to zrobic? Mozesz mu na to pozwolic poprzez pozwalenie odpowiednim useragentom, ale to nei ma sensu, bo wtedy to forum nie byloby juz zupelnie tylko dla zarejestrowanych. Adwokat Środa Śląska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.