LuckyPL Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam, Tak się składa, że w tym roku będę miał przyjemność (przynajmniej taką mam nadzieję) ukończyć studia na AE. Co za tym idzie musze w końcu wziąść się za pisanie pracy mgisterskiej. Właściwie to powinienem mieć już nawet 1 rozdział hehe a jestem jescze troche w lesie - czyli szukam tematu. Oczywiśćie chciałbym coś napisać o SEO i SEM i google. Google to potęga, która zrewolucjonizowała nasz świat ;-). Moja prośba do wszystkich użytkowników PiO, wrzucajcie pomysły na temat pracy magisterskiej. Chciałbym, żeby praca miała sens, bo pisanie kolejny raz o optymalizaji tagów, katalogowaniu itd. jakby nie patrząc jest już oklepane i niezbyt ciekawe. Osobiśćie mam doświadczenie w programach partnerskicj i trochę wiedzy webmasterskiej. SEM i SEO to coś co mnie naprawdę pasjonuje, jak już zacznę czytać jakiś pojedyńczy blog, to często kończe 7h pózniej. Ale jak moją pasję ubrać w sensowny temat?? o czym napisać?? Wdzięczny będe za wszelkie opinie i pomysły. Pozdrawiam! Lech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stwor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 może napisz o web 2.0, ciekawy i obszerny temat prozone.pl - tym czym aktualnie się zajmuje niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę Hippos - Katalog stron PREMIUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Praca magisterska = praca badawcza. Rozpracuj algorytm google. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Allegro jako forma znajdowania najlepszych firm pozycjonerskich w Polsce Ewentualnie: Rzeczywista wielkość rynku przejęta przez google. Czyli jak zapytania pozycjonerów powodują, że google ma ponad 85% rynku w Polsce. Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ostatnio tu padło na forum fajne pytanko: "Ile linków potrzeba do wypozycjonowanie strony?" :::: Wy ty na poważnie a ja sobie znowu jaja robie boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz3lo Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 może napisz o web 2.0, ciekawy i obszerny temat Temat rzeka. Dużo zagadnień i wiele ciekawego o tej całej społecznej rewolucji (która nomen omen już dawno przestała być rewolucją i staje się jedną wielką kalką) można napisać. Blogi, jutuby, wykopy, sieci społecznościowe. Z pewnością materiału na pracę byłoby aż nadto. Ja ze swej strony zrobiłbym jakieś psychologiczne studium internautów, typu podzielenie ich na kilka(naście) grup i analiza czego w sieci szukają, jak się zachowują itp. Ale to już zbyt poważne odejście od seo/sem, czyż nie? Jeżeli miałbym pisać o seo to zdecydowałbym się na jakiś ogólny rzut na tematykę, czyli co, dlaczego, jakie korzyści, co się robi, jak się robi, po co i dlaczego tak drogo. :E zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Krywko Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ..najlepiej z przytoczonymi przykładami z eksperymentów prowadzonych podczas pisania pracy konkretne domeny, opisy konkretnych metod i różnych przypadków, śledzenie wyników na przestrzeni kilku tygodni.. Jestem w potrzebie - sprzedajecenne domeny regionalne za ułamek wartości tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQQry Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Różne rodzaje marketingu stosowane w internecie? Pozdrawiam, (-; www.topposition.pl - Top Position Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Dokładnie, napisz pracę jako rozważania na temat marketingu internetowego. Przedstaw formy reklamy w wyszukiwarkach polskich/zagranicznych. O blogach coraz bardziej postrzegane jako zródło trafficu.... Temat rzeka :-) Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zastanów się dobrze, zanim na studiach tego typu zaczniesz pisać pracę magisterską z tematu do którego nie ma praktycznie źródeł. Przejdz się do promotora i z nim na ten temat porozmawiaj. Ambitny temat to za mało dla osiągnięcia dobrej oceny z pracy magisterskiej. Mocne oparcie na źródłach i synteza (lub analiza) wynikających z tychże źródeł wniosków. Szczerze odradzam ambitne tematy na prace magisterskie - wbrew pozorom nie są premiowane na polskich uczelniach. Napracujesz się, zajme Ci to mnóstwo czasu, a jest duże ryzyko, że promotor będzie kręcił nosem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Napracujesz się, zajme Ci to mnóstwo czasu, a jest duże ryzyko, że promotor będzie kręcił nosem... Tym bardziej, że to tylko praca mgr... i jak mawiał jeden z moich profesorów teoretycznie nie ma przeszkód by od początku do końca była ona jednym wielkim cytatem, byle tylko odwołania do źródeł były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomen Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Praca magisterska = praca badawcza. Rozpracuj algorytm google. Marny procent prac magisterskich to prace badawcze. Prawie wszystkie są pracami odtwórczymi i takimi właśnie mają być. Pracą badawczą jest dopiero praca doktorska Do pracy magisterskiej musisz przeczytać 10 książek, i streścić je wszystkie swoimi słowami podając odpowiednie teorie i odnośniki do źródeł. Przerabiałem to na AE we Wro, gdzie też chciałem pisać o SEO ale mi nie pozwolili :| Skończyło się na marketingu internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiesiu Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Porownanie 2 (3-10) metod marketingu internetowego: pozycjonowanie i kampanie reklamowe (i co tam dusza zapragnie). https://sobiesiu.pl https://tomaszsobiesiak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec_u Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 jak już zacznę czytać jakiś pojedyńczy blog, to często kończe 7h pózniej. szybko czytasz ;- ))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Praca magisterska = praca badawcza. Rozpracuj algorytm google. to już rozpracowane Co moge doradzic, pisz o czyms konretnym np marketingu w szukajkach. Temat reklama w internecie moze Ci sie rozjechac, troche tego jest STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.