zeus Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Pozwoliłem sobie przetłumaczyć artykuł z news.com.com ponieważ uważam, że jest to dość duża zmiana która nadejdzie na dniach: Podkreślenia będą separatorami słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuRT Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 https://www.seochat.com/c/a/Google-Optimiza...-White-Hat-SEO/ troche wiecej od Mutt'a w kwestii seo optymalizacji serwisow pozycjonowanie stronBlog SilenceKubkiPromo - Kubki reklamowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Co do podkreślników moim zdaniem już od dawna gugiel widzi A_B jako A i B. edit One tip that was sure to help those who use AdSense to make money covered how to focus the service on the right content for the ads rather than having it scan your whole site. You can use special AdSense tags. They work like this: <!- goggle_ad_section_start -> Put AdSense-relevant content here <!- google_ad_section_end -> Czy dobrze rozumiem? Można dzięki temu również dobrać lepsze reklamy (bardziej zbliżone do contentu)? Np na stronie nierchomościowej przy artykule o komornikach objąć tagiem powiedzmy 3 zdania o komornikach i dzięki temu uzyskać reklamę komornika a nie nieruchomości (przy założeniu, że te 3 zdania o komornikach to jakieś 10% treści na stronie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltr Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Szczerze, to myślałem, że "_" jest lepiej widziane przez wyszukiwarkę, ale jak widać było odwrotnie. A jeszcze mod-rewrite'em specjalnie robiłem te podkreślenia heh.. W każdym bądź razie teraz jest ok i widzę, że nie trzeba nic zmieniać Google+, Twitter, Pinterest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrrad Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 ale to chyba oznacza wprowadzenie nowego separatora, "-" (myślnik), "," (przecinek) będzie chyba dalej tak dobry jak był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 ale to chyba oznacza wprowadzenie nowego separatora, "-" (myślnik), "," (przecinek) będzie chyba dalej tak dobry jak był no tak ale teoretycznie w serpach trochę by się mogło zamieszać - strony z _ mogłyby w górę polecieć IMO nic się nie zmieni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Od bardzo dawna tak jest, podobnie jak z podciąganiem pod to innych (zbliżonych) form gramatycznych tego samego słowa. Potestujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kędzierski Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kiedys robiłem slowo_slowo i faktycznie od dawna google pogrubiał frazy podczas wyszukiwania tak jakby widział ten rozdzielnik - ale tak samo pogrubiał gdy napisane były slowoslowo bez rozdzielnika. Wiec o tyle o ile od dawna pogrubiał podczas wyświetlania wyników to napewno wtedy gdy tak robiłem nie rozdzielał w sensie skuteczności słów kluczowych w adresie. Testowałem -,_ i to ostatnie było tylko widoczne w sensie pogrubienia ale podczas wyszukiwania wymyślonych fraz nie było uwzględniane i odnajdywane. Test polegał na zbudowaniu domeny z 3 podstronami i linkowaniu ich ABC - wszystkie 3 sie zaindeksowały wszystkie 3 miały podstronyy z wymyslonymi słowami kluczowymi. Na wymyslone słowa kluczowe pokazywały się tylko ,- bez _. Wiec nie koniecznie od dawna google widzi _ jako separator mimo że jak napisałem wyżej widział go jako separator podczas wyszukiwania i prezentowania wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Czy dobrze rozumiem? Można dzięki temu również dobrać lepsze reklamy (bardziej zbliżone do contentu)? Np na stronie nierchomościowej przy artykule o komornikach objąć tagiem powiedzmy 3 zdania o komornikach i dzięki temu uzyskać reklamę komornika a nie nieruchomości (przy założeniu, że te 3 zdania o komornikach to jakieś 10% treści na stronie)? Dokladnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kiedys robiłem slowo_slowo i faktycznie od dawna google pogrubiał frazy podczas wyszukiwania tak jakby widział ten rozdzielnik na kilkadziesiąt fraz strony bardzo ładnie się pozycjonowały na 1-3 miejsce (frazy dość konkurencyjne) przy dziadowskich meta(śmietnik), kiepskiej treści (brak frazy na stronie), dużej sile strony głównej (to były podstrony) i adresie A_B. Jedyne co wg mnie trzymało te strony na 1 pozycji to siła serwisu -> link z głównej do tej podstrony (innych linków praktycznie brak) oraz adres. Testowałem też (z rok temu?) znajdywanie fraz z "_" w adresie i elegancko gugiel znajdował. Może po prostu stopniowo to udoskonalają i jak już działa sensownie to dopiero o tym poinformowali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrrad Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 wedrowiec, małe sprostowanie chyba źle zrozumiałeś problem albo kiedyś go źle zrozumiałeś i teraz z automatu drobna pomyłka, albo ja go źle rozumiem. Właśnie o to chodzi, że google znajdował "_" a teraz będzie częściowo obojętny. Masz trzy przykłady: 1. programy-komputerowe 2. programy,komputerowe 3. programy_komputerowe jeśli wpisałeś w google programy komputerowe zgodnie z tym co pisze w artykule (nie twierdzę ze tak jest) google znajdzie tylko pozycję 1 i 2 jako całość dwóch słów. Żeby znalazł ci pozycję trzecią powinieneś wpisać dokładnie programy_komputerowe (wtedy znajdzie pozycję 3) ale nikt nie wpisuje w wyszukiwarce programy_komputerowe tylko programy komputerowe. Nie chodzi tu o problem z indeksacją ale z wyszukiwaniem. teraz ma być tak, że jak wpiszesz programy komputerowe to znajdzie ci 1,2 i 3 (będzie ignorował_ traktował jak separator) przy okazji czy jest jakaś wyższość stosowania w adresie separatora a nie używanie go, czyli wyższość: programy-komputerowe nad programykomputerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 może ja niejasno napisałem - od dawna znajdowało mi strony A_B pod hasłami: A B AB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrrad Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 no to będzie po staremu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wpiszcie sobie w google: "wielka ", "wielka-" i "wielka_dupa" i porównajce liczbe wyników. Wcaele nie jest tak jak mozn aby sądzić. Trzeba pomyślec chwilke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczechowicz Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Wpiszcie sobie w google: "wielka " Oj ktoś tutaj ma chyba jakieś kompleksy....... a dlaczego wielka , a nie zielony ogórek ? hę przy zielonym ogórku dodatkowo sprawdziłbyś polskie ogonki Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki. Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.