theNaturat Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ku...wa, przepraszam, ponioslo mnie, ale nie mozna..po przeczytaniu tego artykulu https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4208380.html Ci palanci ze stowarzyszen autorskich i innych watpliwej jakosci wywoluja wojne i nie wiedza, ze nic dobrego im do nie przyniesie...poza DDoS ich serwerow... Najfajniejsze jest, ze te hieny domagaja sie tantiem za nagrania do ktorych sami nie maja zadnych praw i to mnie najbardziej wk...a i w tym temacie larum nikt nie podnosi. Mnie cieszy tylko jedno...coraz wiecej dyskutuje sie o wlasnosci intelektualnej, o prawie autorskim i ogolnie o prawie internetowym i koniecznosci regulacji prawnych roznych rozwiazan internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_S Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 a to NEWS hmmm tylko czekać aż wyślą pismo do youtube ciekawe ile od nich kasy będą chcieli ale na poważnie dla mnie to jakiś prima aprilis coś takiego nie przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cashmajster Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dzisiaj gadaliśmy o tym na IRCu. https://blog.konieczny.be/2007/03/29/pojde-...ilmy-z-youtube/ https://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=262601 Case study jak pozyskać więcej leadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie no kur... nie moge... Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComWebGPE Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 normalnie , no coments... Pozycjonowanie stron, skuteczna reklema internetowa poprzez pozycjonowanie stron. Zapraszamy na skuteczne pozycjonowanie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Z. Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 przecież to nic dziwnego, wiele wytwórni wytoczyło proces youtube za rozpowszechnianie nagrań objętych prawami autorskimi, tak samo w Polsce będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 nie takie rewolucje juz mialy byc i nic z tego nie wyszlo poczekamy zobaczymy Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 pic na wodę foto montaż, maja farta ze marzenia nie bolą bo by im głowy ro*******o. Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadzielawski Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 A mnie to nie dziwi. Od lat jest praktykowane (wśród firm), że jeśli chcą ściągnąć teksty lub obrazki z serwisu który prowadzę to najpierw przysyłają zapytanie. Zawsze dostają zgodę i nie widzę w tym złego (sprzedają ostatecznie książki wydawnictwa które obsługuję). Ale to widocznie książki - kultura wysoka - więc i poszanowanie pewnych zasad jest. Firmy powinny udostępniać materiały filmowe, fragmenty, zajawki itp do pobrania i z licencją na rozpowszechnianie. Nie byłoby wtedy problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Dzedzej Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Wielkie LOL. Pewnie tego nastolatka do poprawczaka dadzą, a w ogóle to karę śmierci powinni wprowadzić za łamanie praw autorskich!! Drodzy rodacy, zazdroś w kraju doprowadza do tego, ze brat bratu nóż w plecy wbija - taka jest polska prawda. Skończy się najgorźniej tak, że nastolatkowie stracą kieszonkowe, a większe portale się wybronią i tylko niepotrzebny szum... Portal komputerowy książki komputerowe - webmastering, biznes Forum IT - informatyka, komputery, technologie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foka Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 czas już chyba, żeby moderować cały internet... dlaczego ograniczać się do filmów, napisów czy muzyki a jeśli będę chciał wrzucić posta to treść musi być w całości unikalna, bo od fragmentu, który już się gdzieś pojawił trzeba będzie zapłacić prawa autorskie -------------------------------------------- Foka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 publikujesz na stronie filmy nagrane z tv? obszerne fragmenty nowosci kinowych? teledyski? - placisz haracz. ale jak ktos ma stronke gdzie daje filmik wuja marka i wypociny zosi to za co ma placic? jakie prawa autorskie, skoro autorzy nie dostana ani grosza za to, a nawet nie chca? Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolki Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 DLa tego trzeba wesprzeć piratów (thepiratebay.org) w kupnie wyspy i na niej umieścic swoje wątpliwe stronki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Dzedzej Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 To pewnie niedługo wszystkie stronki Portal komputerowy książki komputerowe - webmastering, biznes Forum IT - informatyka, komputery, technologie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 A mnie to nie dziwi. Od lat jest praktykowane (wśród firm), że jeśli chcą ściągnąć teksty lub obrazki z serwisu który prowadzę to najpierw przysyłają zapytanie. Zawsze dostają zgodę i nie widzę w tym złego (sprzedają ostatecznie książki wydawnictwa które obsługuję). Ale to widocznie książki - kultura wysoka - więc i poszanowanie pewnych zasad jest.Firmy powinny udostępniać materiały filmowe, fragmenty, zajawki itp do pobrania i z licencją na rozpowszechnianie. Nie byłoby wtedy problemu. Tak, to dotyczy ksiazek i obrazkow - masz racje. Tylko, ze generacja YouTube i Web2.0 to glownie mlodziez i dzieci, abynajmniej wiekszosc uzytkownikow. I oni ksiazki malo czytaja. Swiat jest szybki, wszystko dynamiczne, Web2.0 dynamiczne, po co wiec dzieciaki maja dzis czytac dlugie i nudne ksiazki? Juz nawet mowi sie o krotkich reklamach kilkunastosekundowych w stylu YouTybe-generation.Latwiej zrobic szybkie migawki z zycia i wrzucic na YouTube, MyVideo itp. A jak wrzucisz, to w okamgnieniu sie rozchodza po swiecie w setkach,tysiacach,milionach kopii.Nie trzeba dzis isc wypozyczyc ksiazke i skserowac, wystarczy wkleic odpowiedni kod i w danej chwili multimedium rozprzestrzenia sie szybciej niz wirusy w organizmie czlowieka...ui wlasnie to jest zabojcze, to jest ta moc z ktora walcza ci z ZAIKSu i innych takich organizacji, szczegolnie ze nie wszystka tresc jest open source, free itp. A dzieciaki i mloda generacja nie ma w zwyczaju pytac o zgode..po co im, wszystko tak szybko biegnie, wiec nie ma czasu na dodatkowe maile. Buch, bam, i juz wklejony kod i leci niczym odrzutowiec w sieci posrod milionow internautow. A czesc stron, na ktorych sie pojawiaja te filmy sa komercyjne, chociaznby Adsense, ktos zarabia posrednio na czyjejs wlasnosci, choc sie tlumaczy, ze on tylko wklejajac kod cytuje, a nie przechowuje utwortu na wlasnym serwerze. Ja nie bronie hien z ZPAVu i ZAIKSu, tylko sam gdy cos tworze w postaci nie-open sourcowej, to dbam o wlasne prawa i prosze o ich poszanowanie. Ja do hien ze ZPAVu mam tylko pytanie, jakim prawem chca oni tantiem za tworczosc, ktora do nich nie nalezy? Wiem, ze maja jakies tam umowy z miedzynarodowymi koncernami i stawiaja sie jako ich reprezentanci, ale niech pokaza, czy dziela sie kasa z koncernami miedzynarodowymi, jak dysponuja kasa itd. O to mi chodzi. Nie sadze, ze hieny te maja prawo do reprezentoweania wszystkich tworcow i artsytow (choc jawia sie ajko OBER-reprezentanci), tylko tych, ktozry sa zrzeszeni. Czy sie myle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.