Skocz do zawartości

ByeFake.com - wykrywanie tymczasowych e-maili

dudekm

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 😃

Stworzyłem aplikację, która zwraca informacje o tym czy e-mail jest tymczasowy/śmieciowy czy nie.

API przetestowane w boju, w moich własnych projektach gdzie użytkownik ma możliwość rejestracji - zablokowałem wiele fejkowych e-maili 😃

Do dyspozycji macie API oraz dashboard, w który możecie sprawdzić pojedyncze adresy. W miesiącu możecie sprawdzić 100 e-maili - za darmo 🧅

Gdzie to można wykorzystać?

• rejestracja użytkowników - blokowanie jeśli podał fejkowego maila
  • pozbycie się fejkowych maili w newsletterach
  • sprawdzenie już istniejącej bazy pod kątem fejkowych maili, itd.

Co w planach?

• stworzenie SDK dla JavaScript, PHP, wtyczki do WordPress
  • dodatkowe, większe "pakiety" (więcej sprawdzeń w miesiącu; mogę przypisać customowy plan już teraz jeśli ktoś potrzebuje)

Zapraszam https://byefake.com/

P.S. Nie zbieram żadnych adresów e-mail, nigdzie nie są zapisywane itd.

Jestem otwarty na sugestie co dodać, poprawić itd. 😉

screenshot.webp.c3825a1c65697bb535a25b37bbbdb511.webp

Edytowane przez dudekm

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Cześć @dudekm

Zapowiada się fajne narzędzie. Osobiście nie skorzystam, bo tymczasowego gmaila nie zablokujesz :D a jeśli tak, to spory odsetek będzie false-positive. W związku z tym mam pytania:

• jak wykrywasz tymczasowe maile? Własna baza, zewnętrzna lista, heurestyka, a może wszystko na raz?
  • czy robiłeś już testy na false-positive?

Pozdrawiam

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

kliknij o tutaj, dzięki    

2 godziny temu, Harry napisał(a):

bo tymczasowego gmaila nie zablokujesz

Jeśli masz na myśli dodawanie + (plusów)  i kropek w mailu to można to zablokować bez problemu krótkim skryptem w PHP. Ja robię tak że jeśli klient się loguje z gmail i zrobić jakieś kropki czy plusy to mu je kasuje i zostawiam normalnego maila. Nie wpływa to później na logowanie. Przy próbie rejestracji kolejnego konta z tego samego gmaila dostaje komunikat ze już taki użytkownik istnieje :)

Co do aplikacji to wszystko zależy jaka będzie cena pakietów. Ja obecnie używam usercheck.com mają limit do 1000 sprawdzeń według mnie działa spoko. Używam chyba już drugi rok. 

bilbord_opublikuj_mini.png

Na razie to sama "aplikacja" ma buga

FqTHDoQ.png

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4 godziny temu, Harry napisał(a):

bo tymczasowego gmaila nie zablokujesz :D a jeśli tak, to spory odsetek będzie false-positive. W związku z tym mam pytania:

• jak wykrywasz tymczasowe maile? Własna baza, zewnętrzna lista, heurestyka, a może wszystko na raz?
  • czy robiłeś już testy na false-positive?

No niestety, nie zablokujesz :) Na ten moment nie znam sposobu na to. Oczywiście mógłbym wykrywać czy ktoś nie przesadza z ilością kropek i plusów ale chyba nie o to chodzi ;) 

Co do sposobu, nie chcę tego zdradzać.

Testy? Tak, robiłem. Nie zwrócę informacji, że e-mail jest tymczasowy jeśli tak naprawdę nie jest.

Godzinę temu, Mion napisał(a):

Na razie to sama "aplikacja" ma buga

Poprawione

1 godzinę temu, mlody0072 napisał(a):

Ja obecnie używam usercheck.com

Znam. To było dla mnie niewystarczające, dlatego zbudowałem coś własnego.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

1 godzinę temu, mlody0072 napisał(a):

Jeśli masz na myśli dodawanie + (plusów)  i kropek w mailu to można to zablokować bez problemu krótkim skryptem w PHP.

Nie każdy daje taką "sanityzację", dla przykładu ja bardzo sobie chwalę plusiki i wykorzystuję praktycznie na 90% stron ponieważ chcę wiedzieć, czy mój mail został sprzedany lub ukradziony ;)

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

kliknij o tutaj, dzięki