Skocz do zawartości

Pomocy - strona baaaardzo spadla

gregpla

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To co ja mam teraz robic??? Czekac??? Rozumiem, ze moze sie okazac, ze nie bede mogl odzyskac dawnej pozycji?

G.

Vek-tor napisał(a):
filtr dostaje się na słowo kluczowe, więc jak je zmienisz to jakbyś startował od nowa, z drugiej strony wiem że zmiana słów jest  

czasem niemożliwa

Greg

gregpla@interia.pl

Ale ja oczywiscie nie chce zmienic slow kluczowych...

G.

Vek-tor napisał(a):
filtr dostaje się na słowo kluczowe, więc jak je zmienisz to jakbyś startował od nowa, z drugiej strony wiem że zmiana słów jest czasem niemożliwa

Greg

gregpla@interia.pl

Trzeba troche cierpliwie poczekac i napewno nie zmieniac domeny. Jak na dzisiaj to wyniki skacza w roznych datacenters. Ja w niektorych DC widze wyniki z przed 3 miesiecy. Trzeba poczekac az sie sytuacja ustabilizuje we wszystkich DC i wtedy wyciagac wnioski co sie stalo. Jak narazie nie wiadomo, z ktorych DC wyniki stana sie prawidlowymi.

michal napisał(a):
Ja w niektorych DC widze wyniki z przed 3 miesiecy.

Identyczne miałem dziś wrażenie pochylając się w skupieniu nad McDar'em ;). I dokładnie, dla wszystkich kilkunastu fraz wyniki są dokładnie tymi z listopada.

I tylko nie wiem, czy znaczy to również 'przed wejściem do Coopa' czy nie ;)

Bo może... Ha! Google wprowadził zmiany w algorytmie przeciw systemom jak Coop, jednocześnie przywracając w wybranych DC stan indeksu z jesieni? :D

Szy.

szy napisał(a):
Bo może... Ha! Google wprowadził zmiany w algorytmie przeciw systemom jak Coop, jednocześnie przywracając w wybranych DC stan indeksu z jesieni?

Naprawde ciezko byloby im to zrobic, bo niby jak by mieli poznawac, ze to jest coop. Chyba ze ukarali strony linkujace do strony o ebay'u, ktora od dluzszego czasu nie pojawia sie w google, a w rotacji jest non-stop. Ale to tez nie jest tak, bo zmiany widac na wszystkich stronach i tych co uczestnicza w coopie i tych co nie....

Ide sobie zrobic jeszcze jedna kawe...

michal napisał(a):
Naprawde ciezko byloby im to zrobic, bo niby jak by mieli poznawac, ze to jest coop.

Ciężko to byłoby im wprowadzić uniwersalny algorytm wykrwający każdą z sieci, ale by rozpracować pojedynczą sieć... wystarczy do niej wstąpić...

:]

Szy.

szy napisał(a):
Ciężko to byłoby im wprowadzić uniwersalny algorytm wykrwający każdą z sieci, ale rozpracować pojedynczą sieć... wystarczy do niej wstąpić...

Ale czy oplacalo by im sie to robic dla takiej malej kropelki w oceanie stron internetowych.... :?

Googleguy kiedys sie wypowiadal na temat DP. Jedyne co stwierdzil to, ze minusem moze byc linkowanie do "bad neighbourhoods". Dlatego pomyslalem o tym, ze slawetna strona o ebay mogla dostac takie miano....

Oczywiscie to co mowi Googleguy nie ma mdla mnie zbytniego znaczenia, bo on jest pracownikiem google i mowi takie rzeczy, ktore oni chca zebysmy wiedzieli, wiec nic sensownego i tak nie powie. A to o bad neighbourhoods jest sprawa znana od dawna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności