Skocz do zawartości

Pokrycie contentu a duplicate content

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam pytanie odnośnie dokładnego pokrycia tematycznego. Chciałem potestować sobie narzędzia do generowania content planu i wygenerowałem na kilka przypadkowych słów kluczowych+ posprawdzałem sobie jakie frazy i pytania proponuje google na te zapytania. Przykładowo jeżeli chciałbym się pozycjonować na hasło "wągry"(przypadkowy przykład), to podstawowe artykuły powinny być takie:

Według narzędzi:

- Wągry (ogólny artykuł)

- Wągry na nosie

- Sposoby usuwania wągrów

i kilka innych

No i sprawa wygląda prosto, no ale jak weźmiemy pod uwagę ten pierwszy artykuł, czyli ogólny o wągrach i sprawdzimy czego wymaga google, w sensie co chce żebyśmy pokryli w danym artykule to podpowiedzi są takie: 

Jak usunąć wągry na nosie?

Czy usuwać wągry?

Co to jest Wągier?

Czy wągry same znikną?

Jak usunąć wągry na nosie domowe sposoby

+ kilka innych

No i teraz moje pytanie jest takie. Czy jeżeli zrobię taki 1 ogólny artykuł, w którym zamieszczę wszystkie te informacje, czyli np. o domowych sposobach usuwania, to czy jest sens robienia jeszcze oddzielnego artykułu poświęconego tylko domowym sposobom? Czy nie będzie wtedy małej duplikacji i kanibalizacji? A może w ogólnym artykule tylko wymienić sposoby, a w tym drugim artykule bardziej je opisać? Bo jeżeli w ogólnym artykule nie wspomnę o tych domowych sposobach, to teoretycznie nie będzie on w całości pokryty. Jaki wy macie na to pomysł i jak sobie z tym radzicie? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności