jez Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chajd Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 W zwiazku z rel="nofollow", tez minimalnie off topic. Czy wedlug wzory na PR jezeli "zablokujemy" nasze linki, ktore wychodza na zewnatrz z naszej stronki. To czy czasem nie mamy szansy na podwyzke w PR. Ja np chce miec linki widoczne dla internautów, ale niekoniecznie widoczne dla robotow. Innym dobrym przykladem wykorzystania nofollow sa tu chyba statystyki i link do nich. Powiedzcie mi czy dobrze rozumuje ?? Swoja dorga ciesze sie, iz w sieci robi sie troche porzadku Pozdrawiam Chajd kompostownik, porady ogrodnicze, mój ogród | kompostowanie | internetowy sklep ogrodniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Chajd - myślisz poprawnie. Ja zawsze (do teraz) obchodziłem to, robiąc albo link w javascript (który nie był czytany i roboty za nim nie łaziły), albo udawałem nielink w stylach. Odrobinę z dystansem podchodzę do rel="nofollow" - o ile pamiętam, Google nie ustosunkowało się jednoznacznie do tego, czy taki link będzie obniżać wielkość przenoszonego PR (czy będzie uwzględniany w mianowniku we wzorze, czy nie). Testowo, zmienię to na maks. jednym serwisie i zobaczę jak zareaguje ranking. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chajd Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 No to chetnie na forum uslyszymy o wynikach tego testu Bo to moze miec dla "niektorych" kluczowe znaczenie Pozdrawiam Chajd kompostownik, porady ogrodnicze, mój ogród | kompostowanie | internetowy sklep ogrodniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 No i mają wysoką pozycję w Onecie, #2 zaraz po Google. Najwidoczniej nie korzystali z usług allegrowiczów którzy obiecują #1. Swoją drogą (odrobinę offtopic), dlaczego kończą "/>"? Dla mnie zawsze "<br>" było "<br>", a nie jakieś "<br />". To samo ma u siebie Google. To teraz standard? Pozdrawiam, J. To się nazywa XHTML:P Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Powiedzcie mi czy dobrze rozumuje ?? Swoja dorga ciesze sie, iz w sieci robi sie troche porzadku To po co wstawiasz słowa kluczowe w swoim podpisie ? Przecież przez tę akcję takie podpisy nie będą miały sensu dla pozycjonera. Chyba że ja źle rozumuję no ale lamer jestem. Zamiast robić zamieszanie " Uwaga Uwaga!! ROBIMY AKCJĘ ANTYSPAMERSKĄ! Google ZWALCZA SPAM ! (może to bardziej akcja marketingowa?), przestaliby oszukiwać w linkach (to nie robot oszukuje tylko ludzie tak programują). Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny Tylko tutaj tak tanio papier ksero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chajd Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Oczywiscie mialem na mysli porzadek z spamerami z krwi i kosci. Ja nawet jakbym chcial to bym im do piet nie dorosl. po drugie na tym forum wrzucanie linkow do podpisu to rzecz normalna. Normalny zabieg SEO , wykonany chociażby po to aby robot odwiedzal regularnie moja stronke. A porzadek w sieci to rzecz bardziej globalna. Chodzilo tu o blogi, ksiegi gosci i temu podobne. A mysle ze na tym forum nic sie nie zmieni i nie pojawi sie nofollow przy kazdy linku. Nieprawdaz ? Pozdrawiam Chajd kompostownik, porady ogrodnicze, mój ogród | kompostowanie | internetowy sklep ogrodniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 po drugie na tym forum wrzucanie linkow do podpisu to rzecz normalna.Normalny zabieg SEO , wykonany chociażby po to aby robot odwiedzal regularnie moja stronke. Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO . To właśnie jest to sztuczne seowanie i działania o których mowa bedą zmierzały ku wyeliminowaniu tegoż. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO . a co jest?? A mysle ze na tym forum nic sie nie zmieni i nie pojawi sie nofollow przy kazdy linku. Nie planuje wprowadzic czegos takiego. Z forami jest tak, ze to juz zalezy od admina czy zrobi cos takiego czy nie. A czy cos sie zmieni, to pewnie tak. Zastanawiam sie nad ograniczeniem linkow w podpisie do 3. Wtedy bedzie mniej linkow na stronie i kazdy link bedzie mial wieksza moc. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czyli mawiacie, że linki na forum staną się bezwartościowe? Nie wierzę... Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Szy napisał: Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO . To właśnie jest to sztuczne seowanie i działania o których mowa bedą zmierzały ku wyeliminowaniu tegoż. Szy. Zdefiniuj proszę "normalne SEO" Czy to jest takie coś że wpisujesz w panelu administratora link i natychmiast na kilkuset twoich podstronach się ten link się pojawia. Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny Tylko tutaj tak tanio papier ksero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czyli mawiacie, że linki na forum staną się bezwartościowe? Nie wierzę... Według mnie tak - niedługo mechanizmy jak phpBB będą zawierały ów magiczny atrybut. A że będzie go łatwo usunąć - to inna sprawa. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ha. Właśnie chodzi o to, że to *nie jest* normalne SEO . a co jest?? Wiesz na pewno co mam na myśli - takie 'naturalne' linkowanie zoptymalizowanych przez człowieka serwisów, a nie sztuczne jak właśnie forumowe, linkorowe, gestbukowe, itp. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zdefiniuj proszę "normalne SEO"Czy to jest takie coś że wpisujesz w panelu administratora link i natychmiast na kilkuset twoich podstronach się ten link się pojawia. Nie, absolutnie nie. To właśnie szczyt nienormalności. ... co nie przeszkadza z tego z satysfakcją korzystać... :> Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zdradz mi proszę w jaki sposób wygenerować szybko kilkaset stronek i wstawiać tam linki. Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny Tylko tutaj tak tanio papier ksero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.