Skocz do zawartości

[php] max(array)

HERO

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, to znowu ja... swoja droga dzieki za te wasze doradztwo bo jest mega pomocne i oszczedza mi sporo czasu ale juz mowie z czym teraz przychodze...

mam tablice wszystkie Ceny ktora sklada sie z ceny oraz daty z wybranego okresu

100 - 2021-05-12

100 - 2021-05-13

150 - 2021-05-14

150 - 2021-05-15

nastepnie tworze sobie nowa tablice ktora wyglada tak to na potrzeby ajax

$detailPrice[$i] = ['price_value' => floor($value->price_value), 'date_of_price' => $value->date_of_price];

moje pytanie jak z tablicy ceny wyciagnac max? bo nie max($ceny) bo ta sklada sie z ceny oraz daty wiec pewnie nie zadziala?

chcialbym wyciagnac max z tablicy ceny i podstawic za kazdym razem pod $value->price_value jezeli jest spelniony warunek przekazany w urlu

max($ceny[cena])???

Podnośniki koszowe - - Inteligentne rozwiązania w zakresie podnoszenia | Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach

Możesz posortować tablice po wartości i pobrać pierwszy = najwyższy wynik

https://stackoverflow.com/questions/2699086/how-to-sort-a-multi-dimensional-array-by-value

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności