Skocz do zawartości

Wlasny serwer

Rekin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Posiadam stałe łącze z przypisanym na stałe adresem IP , co myslicie o postawieniu wlasnego serwera ??

Kuzyn który sie na tym troche zna mowi ze bez problemu moze mi postawic serwer. Komputer do tego przeznaczony mialbym :

Celeron 2 ghz , 512 ramu , 60 gb dysk, grafika - ge force 4 .

Ten komputer moglbym przeznaczyć wlasnie na serwer gdyż nie uzywam go wogle.

Co moze mi przeszkodzic w utrzymaniu takiego serwera ?? Są jakies większe komplikacje z tym związane ??

na serwerze trzymałbym tylko swoją stronke sklepu : https://www.coolbody.pl i tworze do tego zaplecze.

Całośc wydaje mi sie ze nie przekroczy 2 gb pamieci dyskowej , a liczba wejsc na wszystkie stronki mysle ze nie przekroczy 1000 unikalnych odwiedzin dziennie ....

a może on go na windowsie stawia ? :D Tak na poważnie to i binda da się skonfigrować jak się tego bardzo chce.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

I szykuj się na zwiększone rachunki za prąd jeśli Twój serwer ma być dostępny 24/h

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzieki za odpowiedzi ...

Serwer napewno bym stawiał na Linuxie. Wszelka konfiguracja i strona bardziej "informatyczna" zajmie sie moj kuzyn ;-) Zabezpieczeniem zapewne tez ...

Ten serwer mam zamiar postawic u mojego ojca w firmie a tam jeden komputer (serwer sieci wewnetrznej i baza danych monitoringu) chodzi nonstop, wiec jak bedzie drugi chodzil nonstop to na rachunkach to sie nie powinno odbic za mocno ... ;-)

Dzieki za rady. Moze juz w 2007 bede mial swoj serwer. :)

Pozdrawiam Dawid

z tego co ja gdzies czytałem to płyty główne pod serwery nie maja wogółe złącza agp więc nie bedziesz miał gdzie podpiąc tego gf4:P

kup więcej ramu a dysk olej wystraczy nawet 10gb(ważne zeby był szybki teraz IDE robia po 10k obrotów)

płyty główne pod serwery
a gdzie autor posta napisał, że kupuje specjalną płytę pod serwery ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Do takich zastosowań jak Napisałeś posiadana konfiguracja powinna w zupełności wystarczyć. Barierę będzie stanowić przepustowość łącza a nie szybkość dysków.