Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Witam Posiadam domene x.pl , na ktorej chce umiescic ramke z y.pl Nie chce , zeby w jakikolwiek sposob strona x.pl pojawiala sie w backlinkach strony y.pl czy w jakikolwiek sposób była z nią połączona. Czy macie jakiś sposób , żeby umieścić taka ramke na x.pl ? Chodzi o to , żeby nie łapać backlinków itd. z domeny x.pl na stronie y.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Tak są takie skrypty do separacji użytkowników, botów i dopasowaniu kontenta do bota, juzera, inne. Skrypty w cenie ok x00 dolców + abonament miesięcznie bo system identyfikacji aktualizuje bazy online ( nazwy botow, IP, inne). Można zrobić tak, że całość lub cześć strony widzi człowiek, a nie widzi bot lub odwrotnie, lub na wymian i tak dalej. Można puszczać konkretne boty, a inne blokować. Skrypty w języku rosyjskim ( w sensie pliki konfiguracyjne i instrukcje). Działają bez problemu z stronami w dowolnym języku. Sprzedawane w zamkniętych grupach lub zamkniętych forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Nie mozna po prostu ustawic ramki w kodzie , zeby nie byl polaczony ze strona x.pl ? Uzytkownik nie musi widziec ramki jest ona 1px na 1px. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Ramka musi być niewidoczna dla człowieka i robota Google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 54 minuty temu, MaxPan napisał: Ramka musi być niewidoczna dla człowieka i robota Google? Czlowiek musi odpalac ta ramke.(Ta ramka nabija mi wyswietlenia) Nie chce po prostu , żeby ramke a wlasciwie domene moja widziały roboty czy co tam je widzi , które łączą mi ze sobą te dwie domeny potem w statach typu semrush.com. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 To opisałem wyżej jak takie coś robi się. Nie załatwisz to kodem,. hteccess, lub innymi tabletkami. Dobry skrypt do kloaki i tyle. Tanie takie skrypty nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 47 minut temu, MaxPan napisał: To opisałem wyżej jak takie coś robi się. Nie załatwisz to kodem,. hteccess, lub innymi tabletkami. Dobry skrypt do kloaki i tyle. Tanie takie skrypty nie są Ramka generuje 5-6 milionów odsłon miesiecznie. Czy to ma jakieś znaczenie ? Moja ramka ma cały czas stały adres powiedzmy.pl <iframe=https://mojadomena.pl/cos.html</iframe> Nie wystarczy po prostu nie pokazywać referrera z strony y.pl , żeby na x.pl tego nie było ? Po prostu po umieszczeniu ramki na y.pl szczytało mi z niej mase baclinkow / reffering domain na domene x.pl i w latwy sposob polaczylo jakby te domeny.Jest też opcja , że moge uzyc najpierw domeny a.pl(jakas domena) , potem dopiero b.pl już w samej w ramce , ktora znajduje sie na b.pl(domena docelowa , na ktorej jest ramka) o ile to cos zmienia ? Baclinki itd. z domeny a.pl w tym wypadku moglbym miec bez problemu Moge nawet uzyc y.pl(domena , na ktorej jest ramka) >a.pl(pierwszy link)->c.pl(drugi link)->b.pl/ramka.html(tu dopiero znajduje sie ramka a ja jedynie nie chce miec polaczenia z y.pl) Do tego rowniez w tym wypadku na ramka.html nie wejdzie bot google co bedize podejrzane dla reklamodawcy skoro boty skieruje na inne strone zupelnie. Mi chodzi o brak referrera i backlinkow z domeny y.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jakieś ostatnio dziwne zwyczaje obserwuje , że jak ktoś dostanie odpowiedz, 3 godziny temu, MaxPan napisał: Tak są takie skrypty do separacji użytkowników, botów i dopasowaniu kontenta do bota, która go nie satysfakcjonuje, to zadaje dalej pytanie inaczej. Godzinę temu, Stranek napisał: Jest też opcja , że moge uzyc najpierw Więc używaj wedle własnego uznania HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 2 minuty temu, Mion napisał: Jakieś ostatnio dziwne zwyczaje obserwuje , że jak ktoś dostanie odpowiedz, która go nie satysfakcjonuje, to zadaje dalej pytanie inaczej. Więc używaj wedle własnego uznania Czytałem o tym , ale koszt 200 czy 250 usd za miesiac dla 5 milionow odslon gdzie ja zarobie na tym 150 usd raczej mi sie nie bedzie oplacalo. Pytam czy mozna to zrobic na okretke np. najpierw przed wlasciwym linkiem dac 2 inne zeby to inna domena przejela backlinki itd. Do tego jak zablokuje boty google to one nie odwiedza tez strony reklamodawcy co bedzie podejrzane jesli odetne calkowicie wejscie z bota i przekieruje ja na inna domene czy inny link. Chyba , że coś zle zrozumialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 55 minut temu, Stranek napisał: Do tego jak zablokuje boty google Znasz boty Google ? Jeśli tak, to czapki z głów HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Teraz, Mion napisał: Znasz boty Google ? Jeśli tak, to czapki z głów Mialem na mysli wszystkie boty. Kocham te odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu , ale spoko. Może ktoś ma jakiś pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Eh. Jeżeli masz zweryfikowaną domenę x u reklamodawcy a ramkę wyświetlasz na domenie y o której oni mają nie wiedzieć to kod banera spod ramki wrzucasz na domenie x a na domenę y ciągniesz iframe z domeny x. To, że backlinki masz z domeny y do domeny x raczej nie powinno nikogo obchodzić. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 27 minut temu, blake napisał: Eh. Jeżeli masz zweryfikowaną domenę x u reklamodawcy a ramkę wyświetlasz na domenie y o której oni mają nie wiedzieć to kod banera spod ramki wrzucasz na domenie x a na domenę y ciągniesz iframe z domeny x. To, że backlinki masz z domeny y do domeny x raczej nie powinno nikogo obchodzić. Wystarczy , że ktoś wejdzie w backlinki domeny x.pl(semrush.com czy cos) i tam bedzie widzial full linkow z y.pl Wejdzie na y.pl a tam reklama , której ma nie byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jak masz dostęp do domeny y to zablokuj w htaccess boty, wtedy na domenie x nie będzie do niej linków (chociaż teraz to już za późno trochę) "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stranek Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Teraz, blake napisał: Jak masz dostęp do domeny y to zablokuj w htaccess boty, wtedy na domenie x nie będzie do niej linków (chociaż teraz to już za późno trochę) Jeszcze nic nie wrzuciłem nigdzie. Co do domeny y.pl tam musza boty aktualizowac strone caly czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.